Zatiahnuté
18°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Zlá diagnóza lekára spôsobila, že Viktor bojuje o život
Zdielať na

Zlá diagnóza lekára spôsobila, že Viktor bojuje o život

KOŠICE / Chybou lekára, ktorý neposlal úspešného športovca na dôkladnejšie vyšetrenie, bojuje teraz Viktor Janotka s myšlienkou, že už neuvidí svoje deti vyrastať. Jeho stav sa veľmi zhoršil. Aj napriek tomu sa z posledných síl snaží rodine pomáhať ako vie.

Začalo sa to bolesťou kolena

Istá košická rodina mohla žiť aj naďalej šťastne. Nebyť chýb, ktorých sa dopustil lekár. "Bojím sa hlavne toho, čo by ostatní rodinní príslušníci rozprávali mojim deťom, keď zomriem," hovorí Viktor.

Začalo sa to obyčajnou bolesťou kolena. Lekár to zanedbal a liečil bežným spôsobom. "Raz mu dal kvapky, inokedy látkovú bandáž na koleno. A to je všetko, čo urobil," tvrdí Viktorova manželka.

Zhoršilo sa to až tak, že leží na onkologickom oddelení a podrobuje sa chemoterapii. "Po poslednom CT-čku sa ukázalo, že všetko mi narástlo o 1,7 centimetra," hovorí ďalej Viktor.

Viktorovi dala nemocnica odškodné 

Chybu lekára potvrdila aj kontrola Úradu nad zdravotnou starostlivosťou, no zdravie to Viktorovi už nikdy nevráti. Amputácia nohy a rakovina v poslednom štádiu. Toto je výsledok lekárovej nečinnosti na ortopedickom oddelení.

Zatiaľ sa pánovi Viktorovi ani len neospravedlnili. "Prípadom sa intenzívne zaoberal náš advokát a s pacientom sme v uplynulých dňoch dospeli k dohode," hovorí hovorkyňa Univerzitnej nemocnice v Košiciach Ladislava Šustová. 

Nemocnica priznala mužovi s rakovinou finančné odškodné, no podľa našich informácií je to taká suma, ktorú má úspešný podnikateľ bežne na účte. "Aspoň na začiatok by to malo stačiť...," dodal muž.

Téme sa venuje  reportér Jozef Kačmáry. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy