Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
V Košiciach majú vianočné trhy bez toaliet
Zdielať na

V Košiciach majú vianočné trhy bez toaliet

KOŠICE / Tisíce ľudí na košických vianočných trhoch majú jeden veľký problém. Keď sa ozve volanie prírody, môžu utekať... ťažko povedať kam. Výzdoba je krásna, atmosféra super, no vedenie mesta akosi pozabudlo zabezpečiť takú drobnosť, akou sú toalety v blízkosti vianočných trhov. Žiaľ ani tie vzdialenejšie nefungujú tak, ako by mohli a mali.

Srdce pre deti. Najväčší charitatívny projekt 20. 12. o 20:20 na JOJ

Jeden veľký problém

"Potrebujeme ísť na záchod, no jednoducho nie je kam," hovoria návštevníci košických trhov. Vianočná atmosféra a trhy v plnom prúde. K tomu patrí aj nejaký ten pohárik vareného vínka. Ak si ich však dáte niekoľko, v Košiciach na Hlavnej ulici vtedy začína jeden veľký problém.

Vyznie to možno ako podnikateľský plán, na vianočných trhoch by totiž dokázal zarobiť nejeden prevádzkovateľ mobilných záchodov. Ak vás potlačí potreba, v poslednej chvíli zistíte, že nemáte kam. Jedny verejné toalety sú otvorené do 20-tej, tie na Hlavnej ulici len do 18-tej hodiny.

Negatívna skúsenosť z minulého roka

"Ďakujeme za upozornenie, na základe skutočnosti a záujmu otváracie hodiny upravíme a predĺžime podľa potreby," informuje Martin Paška, správca - technický riaditeľ bytového podniku mesta. No celý problém to asi nevyrieši. Návštevníci sa totiž obzerajú po baroch v blízkosti trhov. "Ľudia chodia, pýtajú sa na záchody a my nevieme povedať," tvrdí Miroslava, pracovníčka v kaviarni.

"Ľudia vonku konzumujú a my sa potom cítime blbo, lebo k nám chodia len na toalety," dodáva Miroslava. Riešením by mali byť už spomínané prenosné toalety. "V minulom roku boli prenosné záchody na Františkánskej ulici, ale tento rok sme od majiteľov priľahlých budov nedostali súhlas na umiestnenie týchto prenosných záchodov vzhľadom k negatívnej skúsenosti z minulého roka," dodáva hovorkyňa magistrátu Martina Urik Viktorínová.

Téme sa venuje  reportér Jozef Kačmáry. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy