Oblačno
14°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Takto trávili Vianoce naši politici
Zdielať na

Takto trávili Vianoce naši politici

BRATISLAVA / Našim politikom by sme pokojne dopriali Vianoce aj na Marse a niektorí by sa vôbec nemuseli vrátiť... Ešte tu na zemi sme sa ich pýtali, ako trávili tieto sviatky. Jedni sa tešili, že budú konečne s rodinami, iní sa nevedeli dočkať, ako sa poriadne najedia. No a všetci - koaličníci aj opozičníci sa zhodli v tom, že politiku nechajú úplne bokom...

Deti som zanedbával

"Ja sa strašne teším na Vianoce, moje dievčatko 5-ročné ešte stále verí v Ježiška a ja cez ňu vždy tak znova uverím," hovorí poslankyňa Lucia Nicholsonová.

Spievanie kolied, vianočná kapustnica, kapor, ale aj plnenie rodinných povinností. Každý sa tešil na to svoje. "Hral som sa s deťmi, to bol môj plán, pretože som ich zanedbával posledné mesiace," pokračuje predseda SaS Richard Sulík.

Niektorí tradične, iní majú plný stôl

"Vianočné oplátky, kapustnica, starosloviensky otčenáš," vymenováva poslanec Jarjabek. Niektorí dodržiavajú staré tradície, iní si zas potrpia na plný stôl. Tak to napríklad bolo v rodine Galkovcov.

"Nedodržiavame nejaký pôst a na Vianoce sa normálne, dobre najeme, či už ráno, na obed, alebo aj večer," vysvetľuje bývalý minister obrany Ľubomír Galko. No a šéf obyčajných sa zase tešil, že ich bude veľa, za jedným stolom.

"Prišli aj svokrovci, čiže babka dedko aj babička, aj naše dve dcéry, my dvaja s manželkou, takže veľká rodina za jedným stolom,"  dodáva Matovič.

Téme sa venuje reportér Adam Zavřel. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy