Zatiahnuté
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Prešov sa inšpiroval Luníkom IX. a búra bytovky
Zdielať na

Prešov sa inšpiroval Luníkom IX. a búra bytovky

PREŠOV / Podobne ako Košice na Luníku IX., sa Prešov pustil do búrania zničenej bytovky v solivarskej lokalite. Ťažké mechanizmy začali rozoberať budovu, ktorá mala poškodené základy a narušenú statiku.

Srdce pre deti. Najväčší charitatívny projekt 20. 12. o 20:20 na JOJ

Náhradné bývanie

Neplatičov a tých, ktorí tam bývali bez platnej nájomnej zmluvy, mesto postupne vysťahovalo. Tým, ktorí si svoje záväzky voči mestu plnili, poskytli úrady náhradné bývanie. V priebehu budúceho roka chcú v problematickej lokalite vysťahovať aj zvyšné dve bytovky a na ich mieste vytvoriť parkovisko pre neďaleký cintorín.

Rovnako rieši problém so statikou najznámejšie košické sídlisko Luník IX. Búra bytovky. Dovedna je to piaty panelák z tejto časti mesta, ktorý skončí na skládke.Tamojší obyvatelia si ho doslova zlikvidovali pod nohami a hrozilo, že sa zrúti.

Narušená statika

Ako uviedla námestníčka primátora Renáta Lenártová, ktorá bola na Luníku IX. pri začiatku búrania, miestni obyvatelia rozobrali bytový dom na skelet, čím narušili statiku, a preto je nevyhnutné takto zničený dom zbúrať.

Tak, ako v predchádzajúcich podobných prípadoch na problematickom sídlisku, aj tentoraz bol stav bytového domu taký kritický, že jedinou možnosťou je asanácia zdemolovanej nehnuteľnosti. VIAC INFORMÁCIÍ TU

Téme sa venuje reportér Vladimír Jurek. INFORMÁCIE ONLINE TU. 

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy