Jasno
22°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Myši, potkany a tony odpadu. Takto si žije jeden Trenčan
Zdielať na

Myši, potkany a tony odpadu. Takto si žije jeden Trenčan

TRENČÍN / Množstvo železa, tony komunálneho odpadu a najmä potkany a myši. Takto to vyzeralo v centre Trenčína takmer 30 rokov. Majiteľ rodinného domu si urobil vo svojom dvore smetisko. Mesto mu ho už odpratalo. O niekoľko mesiacov sa situácia opakovala.

Srdce pre deti. Najväčší charitatívny projekt 20. 12. o 20:20 na JOJ

Najhoršie sú výpary

"Trvalo to 28 rokov," priznáva sused. Majiteľ domu vozil odpad na svoj pozemok niekoľko rokov. Mesto sa ho rozhodlo vypratať. "Nám v centre Trenčína vytvoril skládku komunálneho odpadu," informuje vedúci stavebného útvaru Mestský úrad Trenčín Ján Forgáč.

Mesto už raz tento pozemok čistilo. O pár mesiacov ho dôchodca zasa zapratal odpadom. Ľudia bývajúci v okolí boli zúfalí. "Všetky hlodavce nás tu ohrozovali, aj ohrozujú. Najhoršie sú výpary hlavne v lete, vtedy to všetko hnije," vysvetľuje sused.

Je to železo, nie odpad

Mesto niekoľkokrát dôchodcu vyzývalo, aby odpad odpratal. Bezvýsledne. Museli sem teda nabehnúť ťažké mechanizmy. "Predsa nie je možné, aby niekto vnikol do môjho domu, bez povolenia súdu," hovorí majiteľ domu. Ten navyše tvrdil, že nejde o komunálny odpad, iba o železný šrot. S takýmto riešením nesúhlasil.

"Ja som odpad nezbieral, ale železo. Mám tam aj peniaze položené, oni ma okradli," hovorí. Mesto tvrdí, že vyčerpalo všetky zákonné možnosti. Ľudia v okolí sa báli aj možnej epidémie. Odpratanie odpadu bude stáť okolo 6 000 eur a mesto ich bude vymáhať od dôchodcu. Ten môže nakoniec prísť aj o dom.

Téme sa venuje reportér Pavol Čertík. INFORMÁCIE ONLINE TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy