Polojasno
22°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Štefan (50) prišiel na návštevu, bratia boli mŕtvi
Zdielať na

Štefan (50) prišiel na návštevu, bratia boli mŕtvi

NOVÉ ZÁMKY / V záhradnej chatke pri Nových Zámkoch dnes našiel Štefan (50) nehybné telá svojich dvoch bratov. Pravdepodobne sa udusili v malej miestnosti, v ktorej si kúrili plynom. Presnú príčinu smrti odhalí až nariadená pitva.

Bratov našiel mŕtvych

Štefan (50) prišiel na návštevu k svojmu bratovi (45), ktorý býval v záhradnej chatke novozámockej záhradkárskej oblasti Zúgov. Obaja pred časom stratili prácu aj bývanie. Záhradná chatka sa stala domovom mladšieho z nich. Starší býval v sociálnom domove.

Spoločné stretnutie bolo tentoraz pre nich osudným. "Denno-denne tadeto chodím. On tu býval vonku, normálny chlapec to bol. Dokonca chodil aj takto na fušky robiť všetko. Len pil a to je smola dnes, začne piť a to je koniec," hovorí majiteľ susednej záhrady.

Keď ani jeden z bratov nedali o sebe vedieť niekoľko dní, ďalší zo súrodencov z obavy o nich, zašiel skontrolovať chatku. V nej však našiel už iba ich nehybné telá, tie však neniesli žiadne stopy násilia. "Zakúrili si tam voľačím. Plynom alebo niečím 100-percentným, lebo komín tam nebol nikdy. Nedymilo. On tu už býval 3 - 4 roky minimálne," tvrdí majiteľ susednej záhrady.

Vypili si...

"Poverený policajt už v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia," uviedla hovorkyňa KR PZ Nitra Renáta Čuháková. "Vypili si. Bohužiaľ život je taký. Kúrili si s plynovou bombou. Je to iba malá miestnosť, nejakých 2x3 metrov, to je všetko. Vydýchali vzduch, vlastne tá plynová bomba a udusili sa," hovorí brat.

Podľa našich informácií mal byť kohútik plynovej bomby ohrievača zatvorený. Nie je vylúčené, že ho vypli samotní bratia ešte večer pri sledovaní televízie. "Presná príčina smrti bude známa až po pitve," dodala Čuháková.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

Súvisiace články

Najčítanejšie správy