Skoro jasno
16°
Bratislava
Viola
18.5.2024
V Rožňave zhorel dom 14-člennej rodine
Zdielať na

V Rožňave zhorel dom 14-člennej rodine

ROŽŇAVA / V centre Rožňavy zhorel dom 14-člennej rodine. Zrejme za to môže elektrický skrat. Plamene pohltili nábytok, elektroniku, oblečenie aj hračky. Rodičia a 10 detí našťastie stihli pred ohňom ujsť. Susedia sľubujú, že im pomôžu.

Zhoreli nové veci

Keď začalo horieť, dom bol plný ľudí. Okrem štyroch dospelých sa tam hralo aj desať detí. "Všimli sme si že horí, že dymí, a všetci sme poutekali von," opisuje majiteľka domu.

Stihli však vybehnúť len v tom, čo mali doma oblečené. Plamene kompletne pohltili celú strechu, do tla zhoreli aj dve izby. "Všetko nové, televízie, nábytky, všetko nové zhorelo," dodáva majiteľka Mária.

Prišli o strechu nad hlavou

Reakcie susedov na horiaci dom boli rôzne. Niektorí s ohňom bojovali ešte pred príchodom hasičov sami. Iní si pri plameňoch aj zatancovali a nechýbali ani vyhrotené emócie.

Z horiaceho domu sa ľudia snažili zachrániť aspoň osobné veci rodiny, ktoré z uhasených izieb vynášali. Pri požiari zasahovali 4 hasičské cisterny z Rožňavy a Dobšinej. Hasiči museli mať po celý čas pre hustý dym dýchacie prístroje a pre kompletné uhasenie museli rozobrať celú strechu.

14-členná rodina prišla o strechu nad hlavou, čo s nimi bude ďalej ešte netušia nevedia ani kde strávia nasledujúcu noc. "Všetko zhorelo a nemajú nič. Neviem. čo bude ďalej s nimi," dodáva sused.

Téme sa venuje reportérka Martina Molčanová. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy