Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
V Pezinku zhorelo ďalšie luxusné auto
Zdielať na

V Pezinku zhorelo ďalšie luxusné auto

PEZINOK / Okolo 4:30 v noci zhorelo na ulici Obrancov mieru v Pezinku ďalšie luxusné BMW. Podľa neoficiálnych informácií bolo poliate horľavou látkou. Ako neskôr zistila televízia JOJ, požiar pravdepodobne nesúvisí s vojnou autičkárskych gangov dlhoročne pôsobiacich v regióne.

Auto bolo podpálené veľmi zložitým spôsobom

Podľa informácií TV JOJ bolo auto podpálené veľmi zložitým spôsobom. Páchateľ mal na ňom najskôr vypáčiť dvere a potom do interiéru naliať horľavú látku. Zločinci, ktorí autá v Pezinku podpaľovali v minulosti, takéto "komplikované" metódy nezvykli používať. Preto sa vyšetrovatelia domnievajú, že dnes auto podpálil "amatér bez praxe".

Nikto nebol zranený, škody odhadli policajti približne na 10-tisíc eur. Prípad je o to zaujímavejší, že auto malo patriť významnej pezinskej súkromnej firme, ktorá dlhé roky obchoduje s elektroinštalačným materiálom. Na aute podľa našich informácií jazdil ekonóm tejto firmy. Pred rokmi mala to isté auto používať priamo majiteľova dcéra.

Polícia o motíve zatiaľ nehovorí. Je však zrejmé, že auto malo vyhorieť tak, aby plamene kompletne zničili interiér vozidla. Polícia v prípade začala trestné stíhanie pre poškodzovanie cudzej veci. Presné okolnosti, za akých vozidlo začalo horieť, v súčasnosti vyšetrujú.

Pred týždňom zhorelo iné luxusné auto

Pred týždňom v Pezinku na rovnakej ulici zhorelo iné luxusné auto. Podľa informátora TV JOJ požiar súvisel s víkendovou akciou Národnej kriminálnej agentúry (NAKA). Pri nej policajti zatkli skupinu autičkárov v Chorvátskom Grobe. Medzi zadržanými bol aj jeden policajt. Policajta na žiadosť prokuratúry aktuálne vyšetrovatelia držia vo väzbe aj s ďalšími údajnými členmi autičkárského gangu.

Podľa zistení TV JOJ priamo z prostredia vyšetrovania prípadu sa NAKA zaoberá okrem iného aj tým, či zadržaný autíčkarsky gang nepáchal okrem biznisu s kradnutými autami aj s tým spojenú ekonomickú trestnú činnosť. Polícia pri rozsiahlej razii, ktorej predchádzalo dlhodobé monitorovanie činnosti zadržaných členov gangu, odhalila tajné skrýše, desiatky motorov, prevodoviek a iných častí vozidiel, pochádzajúcich z rozobratých ukradnutých áut.

Polícia zatiaľ nezverejnila ďalšie podrobnejšie informácie o získanej dôkaznej situácii svedčiacej o činnosti zadržaných osob. Je však veľmi pravdepodobné, že vyšetrovanie prípadu zadržaných autičkárov vyústi do závažnejších rozmerov a NAKA zrejme v krátkom čase objasní pozadie požiarov iných osobných áut, ku ktorým v regióne Pezinka došlo v posledných rokoch. Obeťami podpaľačov sa mali stať aj aktívni príslušníci policajného zboru.

Správu budeme aktualizovať, viac aj v Novinách o 17-tej!

Téme sa venuje reportér Rasťo Striško. INFORMÁCIE ONLINE TU.

TV JOJ/ilustračná

Súvisiace články

Najčítanejšie správy