Jasno
12°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Kobra ide po nočných podnikoch, pozrite si ich kontrolu
Zdielať na

Kobra ide po nočných podnikoch, pozrite si ich kontrolu

NITRA / Inšpektori práce zo špecializovaného útvaru, ktorý funguje iba pár týždňov, v noci kontrolovali nočné podniky a bary. Mužov z takzvanej Kobry v spolupráci s políciou zaujímalo nelegálne zamestnávanie. Zistili viaceré pochybenia.

Ani zmluva a ani dohoda

Inšpektori z Kobry skontrolovali aj jeden z podnikov v Kalnej nad Hronom a zistili v ňom viaceré pochybenia. Jedna z čašníčok nemala pracovnú zmluvu a ani dohodu o vykonaní práce.

Druhá síce dohodu mala, ale problém bol v tom, že nebola nahlásená do sociálnej poisťovne. Ak sa podozrenia potvrdia, mastná pokuta majiteľov neminie.  

Za 2 mesiace 250 priestupkov

"Od 1. novembra v prípade zistenia nelegálneho zamestnávania dvoch a viac osôb súčasne je spodná hranica 5 000 eur," informuje riaditeľ IP Nitra Róbert Bulla. Ani dídžeji nemôžu zabávať ľudí iba tak. Mladík, ktorého preverili vo Vrábľoch, mal ale všetko v poriadku. Išlo totiž o živnostníka. Rovnako v tomto meste dopadli aj ostatné podniky.

Kobra ministerstva práce funguje necelé dva mesiace a za tú dobu už zistila až 250 prípadov nelegálneho zamestnávania. Inšpektorát práce je povinný uložiť za porušenie zákazu nelegálneho zamestnávania pokutu od 5 000 tisíc do 200 000 tisíc eur. 

Téme sa venuje reportérka Diana Pavlisová. INFORMÁCIE ONLINE TU. 

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy