Zatiahnuté
24°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
VOĽBY DO VÚC. Konečný výsledok 2. kola - Košický kraj
Zdielať na

VOĽBY DO VÚC. Konečný výsledok 2. kola - Košický kraj

KOŠICE / O post predsedu Košického samosprávneho kraja sa v druhom kole volieb uchádzali Rudolf Bauer s podporu strany KDS a Zdenko Trebuľa. Toho podporoval Smer-SD, Most-Híd a SMK.

Výsledky 2. kola po 00:21

Kandidát Zisk v %
Zdenko Trebuľa53,07
Rudolf Bauer46,92
Volebná účasť12,21
Spočítané hlasy100

Zdroj: ŠÚ SR

Košice v číslach

Predsedom Košického samosprávneho kraja je opäť Zdenko Trebuľa. V druhom kole získal 39 970 hlasov. Rudolfovi Bauerovi dalo svoj hlas 35 339 voličov. V Košickom kraji sa na voľbách zúčastnilo 12,21 percenta z celkového počtu 623 767 oprávnených voličov. ČÍTAJTE AJ TU.

Rudolfovi Bauerovi dalo v prvom kole svoj hlas 24 487 voličov. V druhom kole ho podporovali aj pravicové strany SDKÚ-DS, SaS, DS, KDH, OKS, Nová väčšina-Dohoda a podporu mu vyslovili aj dvaja neúspešní kandidáti z prvého kola.

Súčasný predseda Košického samosprávneho kraja Zdenko Trebuľa, ktorý kandidoval tretí raz za stranu Smer-SD, získal v prvom kole 48 487 hlasov voličov.

Zastupiteľstvo ovládli Ficovi ľudia

V regionálnom parlamente bude 26 poslancov za Smer-SD, 15 poslancov za koalíciu KDH, Most-Híd, SDKÚ-DS, 11 nezávislých poslancov, štyria za SMK-MKP a jeden za KDS.

Poslanci za Smer-SD vytvoria spoločne s poslancami za SMK-MKP spoločný klub, ktorý bude mať v 57-člennom zastupiteľstve väčšinu – 30 poslancov. ZLOŽENIE PARLAMENTU NÁJDETE TU.

Ísť voliť sa oplatilo

Ak ste sa práve nerozhodli obývať len územie svojho domu, či bytu, tak k presúvaniu svojej maličkosti potrebujete cesty. Najčastejšie druhej a tretej triedy. Práve za ich kvalitu zodpovedá župa. Dobrý manažment rozhoduje o tom, či budete v servise každý druhý deň, alebo vôbec. Rozhoduje aj o tom, ako často a za koľko sa po vašom kraji budú premávať autobusy, či vlaky. POZRITE SI REPORTÁŽ.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK!

Súvisiace články

Najčítanejšie správy