Jasno
21°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Trolejbus odišiel s mojím dieťaťom, tvrdí mamička Klaudia
Zdielať na

Trolejbus odišiel s mojím dieťaťom, tvrdí mamička Klaudia

BRATISLAVA / Malé deti nesmú chodiť mestskou dopravou samé - môžu spadnúť, ublížiť si, prípadne sa cestou kdesi stratiť, pretože nemusia vystúpiť na správnej zastávke. Vždy musia byť v sprievode rodiča. Čo však spraviť, ak svoje dieťa naložíte do trolejbusu, no v tom sa dvere zatvoria a spoj odíde bez Vás? Sci fi? Vôbec nie. Príbeh bratislavskej mamičky.

Vodič MHD matku s dieťaťom nezaregistroval

Na tejto zastávke sa odohrala situácia, ktorú by určite nechcel zažiť žiaden rodič. "Vodič MHD v Bratislave sa nepozeral so spätného zrkadla. No ja som akurát do trolejbusu nastupovala aj s dieťaťom. On však zavrel dvere a odišiel aj s malým zo zastávky preč," vraví matka.

Matka začala autobus prenasledovať

Pani Klaudii napadlo ako jediné dobrodružné a nebezpečné riešenie. "Utekala som do stredu cesty a snažila som sa nejaké auto zastaviť. Až neskôr mi jedna pani zastavila a prenasledovali sme autobus," dodáva pani Klaudia. 

Našťastie malý Marko neprepadol panike. Povedal cudzej pani, že potrebuje vystúpiť na ďalšej zastávke. Pani s ním počkala, kým prišla jeho mama. "Vzniknutá situácia nás mrzí, cestujúcej sa ospravedlňujeme. Rovnako to mrzí aj vodiča, ktorý celý tento incident nezaregistroval, v opačnom prípade by dvere úmyselne nezatvoril," vysvetľuje hovorkyňa Dopravného podniku mesta Bratislava Adriana Volfová. 

"Určite by mali toho šoféra dajako potrestať. Musí sa pozerať do spätného zrkadla. Musí evidovať, kto nastupuje, či matka s dieťaťom alebo s kočíkom alebo starší človek s paličkou," hovorí pani Kaludia. 

"Prípad je v štádiu šetrenia, keďže tvrdenia sa v niektorých momentoch rozchádzajú. Ak by sa však prišlo na to, že vodič pochybil, bude prísne sankcionovaný," doplnila Volfová.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti TWITTER a vyhrajte!

Súvisiace články

Najčítanejšie správy