Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Výťahy na poliklinike nie sú v poriadku, stále ide o život!
Zdielať na

Výťahy na poliklinike nie sú v poriadku, stále ide o život!

HUMENNÉ / Výťahy na poliklinike v Humennom sa stávajú nočnou morou. Zdá sa, že ani po tom, čo po páde do šachty prišiel o život iba 1,5-ročný Šimonko, stále nie sú v poriadku. Najnovšie musela pani Mária spolu so synom z jedného z nich vyskočiť. Rovnako ako pri spomínanej tragédii výťah vraj zastavil tak, že bolo vidno do šachty.

Medzera medzi podlažím

Pani Mária sa spolu so svojim synčekom vybrala k logopédovi. Ich kroky smerovali na 5. poschodie. A keďže chlapček je chorý, iná možnosť, ako ísť výťahom, nezostávala.

Výťah sa mal zaseknúť už pri prvej jazde. Žena tvrdí, že sa museli vyviezť o poschodie vyššie. No problém nastal aj cestou dole. Výťah vraj zastavil tak, že medzi ním a podlažím mala ostať medzera. "Normálne bolo vidieť do šachty. Tak som rozmýšľala, či vyjsť, či nevyjsť," vysvetľuje Mária.

Pozná Šimonkovu rodinu

Pani Mária nám povedala, že v momente, keď sa výťah zasekol, mala v hlave hŕbu myšlienok. Nebohého Šimonka a jeho rodinu totiž pozná. Práve preto len tŕpla, ako dopadne cesta výťahom pre ňu.

"Z doposiaľ nezistených príčin došlo k samovoľnému zastavenie ľavého osobného výťahu medzi 5. a 6. poschodím," tvrdí hovorkyňa policajného zboru Jana Migaľová.

Z výťahu vyskočili

"Chlapec je autista. Hovorila, že ona myslela, že tam odpadne, že nevedela, čo robiť," tvrdí matka ženy v zaseknutom výťahu. Z výťahu napokon obaja spolu s ďalšou cestujúcou vyskočili. To, čo sa stalo, pani Mária radšej nahlásila na polícii, nech všetko riadne prešetria.

S majiteľom polikliniky sme sa spojiť nemohli, keďže je na zahraničnej pracovnej ceste. "Polícia v Humennom začala v tejto súvislosti trestné stíhanie pre prečin všeobecného ohrozenia," informuje hovorkyňa policajného zboru.

Premávajú len 2 výťahy

Výťah, v ktorom prišiel o život 4- ročný Šimonko, je až do ukončenia vyšetrovania mimo prevádzky. VIAC TU. Nepremáva ani výťah, ktorý sa zasekol naposledy. V 8- poschodovej budove polikliniky tak majú pacienti k dispozícii len dva výťahy.

Okrem polície prípad stále vyšetrujú aj inšpektori práce. Tí skúmajú dokumentáciu nielen od výťahu, v ktorom sa stalo nešťastie, ale vyžiadali si podklady, týkajúce sa všetkých výťahov na poliklinike.

Téme sa venuje reportérka Jana Veľasová. INFORMÁCIE ONLINE TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy