Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Nehorázny hazard! Autá jazdia po chodníkoch plných detí
Zdielať na

Nehorázny hazard! Autá jazdia po chodníkoch plných detí

DUNAJSKÁ LUŽNÁ / Niektorých vodičov charakterizujú dva prívlastky - arogantní a bezohľadní. Napríklad v obci Dunajská Lužná rodičia nechcú pustiť svoje deti do školy pešo po chodníku, práve po ňom si totiž niektoré autá skracujú cestu.

Rodičia sa boja deti pustiť samé do školy

V Dunajskej Lužnej je to bežná prax. Namiesto toho, aby autá poctivo čakali v kolónach, poniektoré sa púšťajú do protismeru. Ak sa oproti im nejaké zrazu vyrúti, na úzkej ulici jednoducho vyjdú na chodník.

Bezohľadní vodiči používajú chodník ako cestu. Rodičia sa boja svoje deti pustiť samé do školy. Robia to aj pri odbočovaní do ulice, kde stojí škola. Popritom zablokujú celý priechod pre chodcov.

O probléme vie už aj starosta obce. "570 žiakov do základnej školy vozí 336 vozidiel," vraví starosta Dunajskej Lužnej Štefan Jurčík. Vodiči v protismere pritom jazdia aj 70 km/h, aby autá obehli čo najrýchlejšie.

Obyvatelia sa na drzých vodičov sťažujú

Obyvatelia trvajú na tom, aby starosta cestu uzatvoril dopravným značením. Najprv však potrebuje súhlas Krajského dopravného inšpektorátu. "Chceli by sme v čase od 6 do 9, kedy je najväčšia špička zabezpečiť dopravným značením, ktoré by hovorilo zákaz odbočenia doprava respektíve doľava," vysvetľuje Jurčík.

To však môže trvať aj niekoľko týždňov. Obyvatelia majú pre starostu návrh, ktorý by mohol aspoň dočasne pribrzdiť drzých vodičov. "Že sa postaví pri chodníku zábradlie," vraví jedna z obyvateliek.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy