Zatiahnuté
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
V Tatrách pátrajú po Pavlovi (49), nezvestný je od soboty
Zdielať na

V Tatrách pátrajú po Pavlovi (49), nezvestný je od soboty

VYSOKÉ TATRY / Slovenský horolezec (49), ktorý v sobotu liezol v Ľadových dolinkách so svojim kamarátom a spadol, je stále nezvestný. Horskí záchranári pátrajú po ňom aj dnes.

Do doliny odišlo 5 záchranárov

Hoci bola v pondelok od rána vo Vysokých Tatrách dobrá viditeľnosť, v ľadových dolinkách, kde prebieha pátracia akcia, boli zlé letové podmienky. Letka ministerstva vnútra tak nemohla v pátraní pomôcť.

V týchto chvíľach už na miesto stúpajú horolezci. "Záchrannú akciu sme neprerušili. Pokračuje pátranie aj počas dnešného dňa. Odišla skupina piatich záchranárov aj so psami do oblasti Čiernej Javorovej doliny a budú sa snažiť prepátravať to územie a hľadať postihnutého," uviedol záchrannár HZS Michal Gerčák.

Dvojica horolezcov ešte v sobotu začala liezť v Ľadových Dolinkách. Počasie sa však veľmi zhoršilo a tak nenaviazaní začali zostupovať. Pavol (49) odrazu spadol, Ľudovít však netušil kde. Na jeho krik sa nikto neozýval a Ľudovít zavolal horských záchranárov. 

Ľudovíta zachránili Poliaci

Tí ešte v sobotu za tmy začali stúpať k nezranenému mužovi. Podmienky boli ale mimoriadne zlé a tak sa k nemu nedostali. Dokonca museli pre svoju bezpečnosť opustiť terén.

V nedeľu Ľudovítovi zo steny pomohli poľskí záchranári s vrtuľníkom. Bol v poriadku, no 49-ročný Pavol je zatiaľ stále nezvestný. Ráno sa ešte pokúsili lokalizovať Pavla cez jeho mobilný telefón. Ten má vypnutý a tak sa to zatiaľ nepodarilo. 

Téme sa venuje reportérka Zuzana Pojedincová. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy