Zatiahnuté
15°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Prekvapená Flašíková-Beňová v súboji s Frešom prepadla
Zdielať na

Prekvapená Flašíková-Beňová v súboji s Frešom prepadla

BRATISLAVA / Monika Flašíková Beňová (Smer-SD) tvrdí, že výsledok volieb do Bratislavského samosprávneho kraja ovplyvnila aj protikampaň. Aj preto vraj výrazne prehrala s lídrom pravicovej SDKÚ-DS Pavlom Frešom boj o hlavné mesto. Nádejou na reparát je druhé kolo župných volieb.

Útočili na mňa

Výsledok vraj nie je sklamaním, ale prekvapením. "Som presvedčená, že naša stratégia bola správna, konštruktívna, neútočná a myslím si, že výsledok ovplyvnila aj antikampaň. Nebudeme však meniť našu stratégiu," povedala Flašíková Beňová.

Dodala, že jej cieľom bolo hovoriť o programe a o veciach, ktoré chcú urobiť. "Myslím si, že kampaň by mala byť viac o programe," povedala Flašíková Beňová. Kandidátka si zároveň myslí, že proti nej bola väčšia protikampaň ako proti kandidátovi Frešovi.

Signál pre pravicu

Podľa Freša je zrejmé, že Bratislavský kraj chce stredopravého predsedu kraja a stredopravú koalíciu. "Je tu historicky najvyššia účasť, čo považujem za potvrdenie nášho mandátu. Podľa predbežných výsledkov som dostal skoro o štvrtinu až tretinu viac hlasov ako v prvom kole v roku 2009," povedal Frešo.

Výsledok vníma v dvoch rovinách. "Prvá je, že stredopravé strany, ktoré sa spojili, dostali veľmi silný mandát. To druhé je, že keď máme spoločný program, tak sme úspešní," povedal. Frešo o tom rozprával už pred voľbami. POZRITE SI VIDEO.

Podľa neoficiálnych výsledkov volieb Freša podporilo 57 690 voličov. Flašíková Beňová presvedčila 28 756 voličov. V Bratislavskom kraji bola účasť voličov 21,68 percenta.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK!

Súvisiace články