Oblačno
21°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Župani, čo potešili Fica. Blanár, Baška, Chudík
Zdielať na

Župani, čo potešili Fica. Blanár, Baška, Chudík

PREŠOV, TRENČÍN, ŽILINA / Potešili nielen seba, ale aj stranníckeho šéfa Roberta Fica. Reč je o Petrovi Chudíkovi, Jaroslavovi Baškovi a Jurajovi Blanárovi. Županoch, ktorí zvíťazili hneď v prvom kole volieb.

Baška a manželka

Novým predsedom Trenčianskeho samosprávneho kraja bude Jaroslav Baška zo Smeru-SD. Počas volieb mu svoj hlas odovzdalo 53,45 percenta voličov. „Bezprostredné pocity sú naozaj dobré. Ja som nerátal, že by som to urobil v tom prvom kole, ale keď som videl, ako pribúdajú percentá zrátaných hlasov, vravím si, že to môže vyjsť a teda to vyšlo,“ povedal po zverejnení výsledkov Baška.

Ako prvá mu k víťazstvu pogratulovala manželka. Bašku si zvolila nadpolovičná väčšina zo všetkých voličov, ktorí prišli v sobotu k volebným urnám. Je to vôbec po prvýkrát v histórii existencie samosprávnych krajov, čo bol predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja zvolený v prvom kole.

Chudík: Potrebujem voľno

Víťazom regionálnych volieb v Prešovskom kraji sa stal kandidát Smeru-SD Peter Chudík so ziskom 53,78 percenta voličských hlasov. Chudík tak povedie prešovskú samosprávu vo svojom štvrtom funkčnom období. Chudíka podporilo 69 455 voličov.

Na sčítavanie hlasov a výsledky volieb čakal so svojimi straníckymi kolegami v prešovskej straníckej centrále Smeru. Pre média povedal, že hneď po voľbách urobí tri veci. Najprv sa vyspí, potom si zoberie dva dni voľna a následne začne pracovať ako doteraz.

Blanár hovorí o podrazoch

Podľa Blanára, ktorý bude pokračovať vo funkcii predsedu Žilinského samosprávneho kraja už tretie volebné obdobie, bola táto predvolebná kampaň neférová. „Tak, ako sme boli úspešní v čerpaní európskych fondov, ktoré nám veľmi významne pomohli zhodnotiť aj majetok kraja, v tom ďalšom programovacom období v tom chceme intenzívne pokračovať, to znamená, aby sme naše budovy či už v sociálnej oblasti, školstve, ale aj naše cesty zveľadili,“ dodal Blanár.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

SITA

Súvisiace články