Skoro jasno
15°
Bratislava
Muž na materskej? Takto to funguje...
Zdielať na

Muž na materskej? Takto to funguje...

BRATISLAVA / Prebaľovanie, kŕmenie, kúpanie, uspávanie. Túto starostlivosť o deti po narodení poznajú všetky mamy. Na obdobie materskej - nespravodlivo nazývanej dovolenky - nezabudne žiadna matka. Chlapi, ktorí im neveria, si to môžu pokojne vyskúšať.

S dievčatkom behá po stavbe

Juraj je s Laurou na materskej dovolenke, ak sa to tak dá vôbec nazvať, už vyše roka. "Je to úžasné, veľmi si to užívam, dúfam, že aj ona," hovorí otec Juraj. Náplň dňa je zjavne iná, ako by sa od maminy dalo čakať, keďže prestavujú dom, nebehá okolo Laury s plienkami, ale behá s ňou po stavebninách a stavbe.

"Chcem jej ukázať ako to je v reálnom živote," tvrdí Juraj. Samozrejme Juraj nebehá len po stavbách, ale sa aj poriadne o Lauru stará, varenie, papanie. To všetko musí zvládať na jednotku. Keďže je s Laurou už od jej štyroch mesiacov, tak zvláda aj hygienu, prebaľovanie, umývanie.

Všetko zvláda, kojiť nie

Juraj teda zvládal všetky povinnosti, na ktoré sme zvyknutí u mám, okrem jednej. "Kojenie, to robila ona, to ja nemôžem," dodáva. Počas toho, ako sa Juraj staral, skočili sme maminu skontrolovať do práce, či nie je v strese.

"Zvládajú to dobre," myslí si mama Lucia. Dôvod, pre ktorý sa rozhodli zameniť si tradičné úlohy bol ekonomický. Zopakovala by si to aj pri druhom bábätku? "Určite, robí to dobre aj Laure a určite sa to vyplatí aj pri ďalšom dieťati," dodáva Lucia.

Téme sa venuje reportér Laco Ďurkovič. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy