Oblačno
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Ide o život, práce na ceste ohrozujú vodičov!
Zdielať na

Ide o život, práce na ceste ohrozujú vodičov!

ZBOJSKÁ / Na horskom priechode Tisovec Zbojská (okr. Rimavská Sobota) rozširujú cestu na 4-kilometrovom úseku. Aj napriek tomu, že Slovenská správa ciest od začiatku apelovala na uzatvorenie úseku, pracuje sa počas premávky. Minulý týždeň sa tam stala nehoda. Zo svahu sa zosunuli kamene a zemina.

Kamene mali zasiahnuť aj stroj

Padajúce kamene a zemina mali podľa našich informácií zasiahnuť aj stroj, v ktorom sedel robotník. Podľa robotníkov, pracovať na tomto úseku počas premávky, je nebezpečné nielen pre nich ale aj pre vodičov.

Aby dosiahli plánované rozšírenie cesty, musia na viacerých miestach odstraňovať  svahy a to aj tak, že ich odstreľujú. Tomu, aby došlo k ďalšiemu pádu kameňov sa zrejme zabrániť nedá. "Je to situácia, ktorá sa teoreticky na tomto úseku môže zopakovať," hovorí hovorkyňa Slovenskej správy ciest Zuzana Hromcová.

Obce s uzávierkou cesty nesúhlasili

Slovenská správa ciest preto opätovne požiadala o uzatvorenie cesty aspoň na nevyhnutný čas. Žiadali približne dva mesiace, vodiči by tadiaľ mohli prechádzať ráno a večer. Samosprávy okolitých miest a obcí ale nesúhlasili. "Snažili sme sa túto cestu uzavrieť aspoň čiastočne, tak isto sme narazili na odpor, takže momentálne naďalej prebiehajú rokovania, aby sa tento úsek celkovo uzavrel.  tento úsek je naozaj rizikový," dodala Hromcová.

"Súhlasíme my predstavitelia samosprávy jedine v tom prípade, že nám poskytnú vhodnú alternatívu, teda doprava železnicou," uviedla hovorkyňa Pohronskej Polhory Hyacinta Tyčiaková.

Od piatku sa na stavbe nepracuje a prebiehajú rokovania. Ide o najkrajší úsek medzi Tisovcom a Breznom, obchádzky cez Muráň a Kokavu nad Rimavicou by pre vodičov znamenali niekoľko kilometrov naviac. "Obmedzenie premávky asi neprichádza do úvahy, čo sa týka nás pravidelne dochádzajúcich do práce. Zhorší sa tým prístup vlastne do zamestnania, do školy," hovorí jedna z vodičiek.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

Súvisiace články

Najčítanejšie správy