Jasno
23°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Vodiči havarovali pre špinavú cestu. Napriek tomu dostali pokutu
Zdielať na

Vodiči havarovali pre špinavú cestu. Napriek tomu dostali pokutu

TVRDOŠÍN / Nezvyčajne veľa nehôd sa stalo v piatok na výjazde z rýchlostnej cesty v Tvrdošíne. Vodiči tvrdia, že sa na ceste šmýkali ako na ľade. Príčinou však nebol mráz, ale vyliaty olej alebo nafta. Niektoré autá to ledva ustáli, iné nie. Čo myslíte, kto dostal pokutu? No predsa tí, ktorí havarovali.

Olejová škvrna

Úplný blázinec bol na zjazde z rýchlostnej cesty, tá pripomínala klzisko. Taký adrenalín, akí prežívali v piatok ráno vodiči na ceste, by zrejme nechceli zažiť ani automobiloví kaskadéri. Autá sa podľa šoférov na ceste nedali ovládať a robili si čo chceli.

"Jazda je tu veľmi nebezpečná. Za nami sú ďalšie tri nehody. Vodičom nepomáhala ani nízka rýchlosť, tiež sa šmýkali. Musel som pomáhať kolegovi a potom aj sebe. Po celej vozovke bola škvrna a vyhnúť sa autám, bolo priam nemožné," povedali poľskí vodiči po nehode.

Viacero nehôd

Najprv vyletel kamión do zvodidiel a ešte roztrhol naftovú nádrž, o pár minút sa zrazili dve nákladné autá. Neskôr vyleteli dve osobné autá z cesty a takmer pred nimi to neustáli dva kamióny. Hasiči sa nezastavili. "Počas zásahu pri prvej dopravnej nehode, došlo na tom istom mieste k ďalším nehodám," povedal veliteľ zásahu Martin Korbeľ.

Hasiči čistili vozovku

Odstrániť mastný povlak bolo náročné, hasičom to trvalo približne 3 hodiny ťažkej práce. "Vozovku sme postriekali prostriedkom na odstránenie znečistenia ropnými produktami," upresnil veliteľ zásahu Peter Juríčka. Tento nový cestný úsek je veľmi rizikový.

V minulosti sa tu odohralo už viacero vážnych dopravných nehôd. "Všetkým trom vodičom bola uložená bloková pokuta, za porušenie ustanovenia zákona o cestnej premávke," uviedla hovorkyňa Krajskej polície Žilina Jana Balogová.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy