Zatiahnuté
14°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Čarnogurského vilu strážia SBS-kári
Zdielať na

Čarnogurského vilu strážia SBS-kári

BRATISLAVA / Príprava dražby luxusného domu v Bratislave, ktorý patrí spoločnosti ovládanej Jánom Čarnogurským mladším, a v ktorom má vlastnícky podiel aj jeho manželka, je sprevádzaná záhadným konaním neznámej osoby. Oznam o dražbe, zavesený na stojane pred budovou už viackrát záhadne zmizol. A práve preto ho strážia muži so špeciálnym výcvikom.

Udalosti ako z detektívky

"Doteraz sa informovali len traja záujemcovia. Môžeme ich označiť len za záujemcov, pretože účastníkom dražby sa stanú až vtedy, keď zaplatia tú príslušnú časť pred vykonaním dražby," informuje dražobník Juraj Vrábel.

Bude to dražba ako každá iná dražba nehnuteľnosti. A predsa jej prípravy sprevádzajú udalosti ako z detektívky. Objekt je znalcom ohodnotení na milión 290 tisíc eur, čo je najnižšie podanie, za ktoré sa dom bude dražiť.

Dražobník predmet musí označiť

Ak teda ku dňu "D" nedôjde k zmareniu samotnej dražby. Prečo? Podľa informácií ktoré získala TV JOJ, zákonom povinné označenie predmetu dražby už spred domu niekto viackrát svojvoľne zobral. Podľa osloveného právnika, tam pritom musí byť nepretržite 15 dní do dňa konania dražby.

"Zákon je v tomto prípade úplne jednoznačný. Dražobník je povinný najmenej 15 dní pred konaním dražby predmet dražby označiť," hovorí právnik Pavol Kollár.

Políciou to zatiaľ neriešia

Dvaja chlapi, ktorí novú pásku a nové oznámenie aj vo štvrtok museli ráno opäť nainštalovať na predávaná dom, sú zo súkromnej bezpečnostnej služby. Objednala si ich práve spoločnosť, ktorá dražbu vykonáva. To, že im niekto označenie dražby zrejme vedome berie preč, zatiaľ políciou neriešia. 

"Tí ľudia sú tam vyslovene na to, aby dohliadli na to, že to označenie nikto nepoškodí a v prípade, že by niekto potreboval nejaké vysvetlenie, tak ho tí ľudia poskytnú," dodáva Vrábel.

Mal obchodné rokovanie

Počas dňa sa v dome, v ktorom sídli Čarnogurského spoločnosť, nachádzali údajne len samotní zamestnanci. Záložné právo na dom je zriadené v prospech banky, ktorá sa dražbou chce dostať k svojim peniazom.

"Môžeme potvrdiť, že uvedená nehnuteľnosť bola založená v prospech Poštovej banky," povedala hovorkyňa Poštovej banky Naďa Urbanová. Pokúsili sme osloviť aj samotného Ján Čarnogurského mladšieho s tým, či vie o prítomnosti tejto bezpečnostnej služby pred svojim domom. Po zdvihnutí svojho telefónu sa však ospravedlnil, že má obchodné rokovanie.  

Téme sa venuje reportér Rasťo Striško. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA/ilustračná

Súvisiace články

Najčítanejšie správy