Zatiahnuté
20°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Rozum a ľudskosť. Odovzdali zlaté biateci
Zdielať na

Rozum a ľudskosť. Odovzdali zlaté biateci

BRATISLAVA / Nielen zarobiť, no zároveň ukázať aj veľké srdce. Táto myšlienka dominovala na výročnom udeľovaní cien Hospodárskeho klubu Zlatý biatec. Na základe neverejnej voľby v nej už dve desaťročia oceňujú významné inštitúcie a osobnosti v oblasti hospodárstva a spoločnosti. Kým jeden z biatecov tento rok zostal na Slovensku, druhý putoval do Kalifornie.

Dlhovekosť je výborná vec

V poradí šesťdesiatu medailu Zlatý biatec  pre zahraničnú osobnosť – lídra rozumu a ľudskosti tento rok získal čínsky vedec Ronxiang Xu za spôsob regenerácie poškodených orgánov a snahu predlžovať ľudské životy. Cenu mu počas videokonferencie udelili v americkom Los Angeles.

Zaujímavé pritom je, že napríklad desaťročné predĺženie produktívneho života pomocou regeneratívnych nutričných látok, zdvojnásobí aktuálne príspevky na sociálne zabezpečenie. "Dlhovekosť je predsa výborná vec, kto nechce žiť zdravo a dlho? Neskôr bude tlak na mladých, aby sa starali o to, aby to tu fungovalo," informuje správca hospodárskeho klubu Peter Kasalovský.

Druhá cena zostala na Slovensku

Druhé ocenenie zostalo na Slovensku. Za inšpirujúce výsledky investičnej činnosti a projektové financovanie a za firemnú kultúru ho získala skupina J&T. Čo je hlavný dôvod ich úspechu? "Môžeme ísť do projektov, ktoré iní nevidia a majú obavu vstúpiť do biznisu," tvrdí vyceprezidentka J&T Monika Céreová.

Za úspechom J&T však nestoja len početné podnikateľské úspechy, ale aj charitatívna činnosť, o ktorej je počuť vždy menej. "Venujeme obrovské množstvo prostriedkov na humanitné záležitosti – nielen ľudí, ale snažíme sa pomôcť aj zvieratám," dodáva prezident J&T klubu Jozef Tkáč.

"Človek má pomáhať preto, lebo chce, a nie preto, aby sa o tom rozprávalo," dodáva Céreová. Nájsť nových laureátov Zlatého Biateca je však stále zložitejšie. Nie je to tak dávno, čo táto cena zostala bez majiteľa dlhé 4 roky.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK!

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy