Jasno
15°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Šmejdov riešili po vlastnej osi, takto to dopadlo...
Zdielať na

Šmejdov riešili po vlastnej osi, takto to dopadlo...

NITRA / Mal to byť záťah proti šmejdom, odišli s dlhým nosom. Reč je o policajtoch, ktorí boli počas predvádzacej akcie česky hovoriacich mužov v Nitre. Keďže na akcii boli prítomné aj kamery, udalosti sa tak polícii vysvetľujú ťažko.

Akciu si riešili po vlastnej osi

Slovenská obchodná inšpekcia si akciu v Nitre riešila po svojej osi. Rovnako aj polícia. Obe inštitúcie si však výsledok zrejme predstavovali inak. Najprv sa totiž prezradili inšpektori. Údajne preto, lebo ich šmejdi nechceli pustiť, keď boli inkognito.

Napriek tomu je inšpekcia spokojná. Šmejdi nič nezarobili, skôr naopak. "Pri kontrole boli zistené viaceré porušenia zákona číslo 250/2007 o ochrane spotrebiteľa," uviedol Juraj Duchovič, riaditeľ SOI v Nitre. Začali správne konanie. Podľa riaditeľa ich mastná pokuta neminie. "Až do výšky 66 387 €," dodal.

Policajné auto pred vchodom

Všetkých prítomných šokovalo, keď sa na scéne zjavilo policajné auto. A to hneď na začiatku a rovno pred vchodom. V čase, keď vnútri policajti v civile čakali na správny moment, kedy zakročiť. Označené policajné auto tam však bolo z iných dôvodov.

Z akých dôvodov sme sa nedozvedeli. Muža v civile, ktorý na aute prišiel, sme sa teda pýtali, prečo takto prekazil prácu svojim kolegom. "To sú moji podriadení. Ťažko vám to budem vysvetľovať. Nešlo tu vôbec o to. Tá akcia mala začať o deviatej," uviedol policajt v civile.

Čudný postup polície...

Pravdou je, že prezentácia začala neskôr. Zrejme tak nepredpokladali, že šmejd vyjde pred budovu počas prezentácie. Oficiálne vysvetlenie, prečo sa na mieste policajné auto zjavilo, však nepotrebuje komentár. "Neprebiehala policajná akcia a uvedené policajné vozidlo plnilo úlohy na úseku zabezpečenia verejného poriadku," uviedla Božena Bruchterová, KR PZ Nitra.

Viac sme sa už nedozvedeli. Faktom je, že postup polície sa zdal v tomto prípade čudný viacerým prítomným. Aj figurantom vnútri. "Takú chybu, že by prerušili prezentáciu a išli sa radiť niekde, je proti tej manipulačnej stratégii. Takže už som vedel, že nie je niečo v poriadku," hovorí Daniel Labmert zo Súkromnej informačnej agentúry.

K samotnej prezentácii, ktorá bola sľubovaná na letákoch, nedošlo. Inšpekcia aj s políciou by dnes inak mali v rukách pravdepodobne oveľa viac.

Téme sa venuje reportér Dárius Haraksin. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy