Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Tajná misia na akcii šmejdov? Inšpektori sa hneď predstavili...
Zdielať na

Tajná misia na akcii šmejdov? Inšpektori sa hneď predstavili...

BRATISLAVA / Aj dnes pokračujeme v prípade šmejdov, ktorých akcia sa skončila tým, že povyskakovali z okna. Na akcii boli aj inšpektori slovenskej obchodnej inšpekcie. Verte či neverte, tí sa predstavili hneď na začiatku.

Svoju identitu odhalili hneď na začiatku

Podarilo sa nám spojiť s riaditeľom Slovenskej obchodnej inšpekcie pôsobiacej v Nitre, ktorý nám oficiálne potvrdil, že zamestnanci inšpekcie boli prítomní na tejto akcii, aj keď neprebehla tak, ako očakávali.

Chceli sa totiž dostať do vnútra, ale z kapacitných dôvodov aj oni patrili medzi tých, ktorých chceli títo šmejdi vypoklonkovať a doslova vyhnať z prezentačnej miestnosti. V tom momente sa ale podľa našich informácií preukázali a oficiálne potvrdili, že sú inšpektormi, a tak musia byť pripustení k účasti na tejto akcii.

"Naši inšpektori, ktorí boli na akciu prihlásení, tak im nebol umožnený vstup do priestoru, kde mala byť tá akcia uskutočnená," tvrdí Juraj Duchovič zo Slovenskej obchodnej inšpekcie.

Ja vás o cenách len oboznámim

Predajca začína tým, že dnes to bude len prezentácia. Ukážeme vám výrobky a povieme, koľko budú v budúcnosti stáť. "Na ten predaj môžete rovno zabudnúť. Keďže aj tieto výrobky, ktoré sú tu vystavené, ja vás len oboznámim, čo to je a ako sa to bude do budúcna pohybovať cenovo," tvrdil predajca.

Následne muž hovorí o dovolenkách, na ktoré ich budú pozývať neskôr. Prizvukuje, že akcia je dobrovoľná. Potom niekoľko minút hovorí o dovolenkách a cestovaní, sľubuje darčeky na záver. Uráža novinárov, ktorí sú im v pätách.

Nezobrali ani euro

Po desiatich minútach prichádza zlom. Kolega vpálil dovnútra a zavolal prednášajúceho von. Tam mu oznamuje, že pred budovou je policajné auto. Akcia okamžite a definitívne končí.

Akcia nabrala nekontrolovateľný spád a nedopadla tak, ako si policajti a inšpektori predstavovali. Neskončila sa však ani tak, ako chceli šmejdi. Nezarobili totiž ani euro.

Téme sa venuje reportér Dárius Haraksin. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy