Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
ROZHOVOR. O deti mu nejde, chce zle mne, tvrdí matka
Zdielať na

ROZHOVOR. O deti mu nejde, chce zle mne, tvrdí matka

VEĽKÉ BIELICE / príbeh pani Slivkovej z Veľkých Bielic (okr. Partizánske) je momentálne ostro sledovaný. Otec jej dvoch dcér chcel dievčatá zobrať priamo zo školy do Francúzska. Dievčatá však odmietli ísť a len čo ho uvideli, skolabovali a skončili v nemocnici. V piatok ich prepustili. Napriek tomu však stále majú strach a nevychádzajú na ulicu.

Deti sú stále v šoku

Pani Slivková a jej dve dcérky sa po dvojdňovej hospitalizácii vrátili späť domov. Ich životy sa však budú vracať do normálu veľmi ťažko. "Deti sú v šoku, už je to trochu lepšie, ale keď počujú mužský hlas, tak sa boja," hovorí Andrea Slivková.

Na tento okamih nezabudnú do konca života. Priamo zo školy, pred zrakmi spolužiakov ich chcel ich otec a úradníci vziať do Francúzska. Dievčatá skolabovali. Zarážajúce je, že ich mama o tom, čo sa chystá vôbec nevedela. "Ja som ich zaniesla do školy a o desať minút mi volali, že mi chcú zobrať deti," dodáva matka dvoch dcér.

O deti mu nejde, tvrdí matka

Okamžite bežala do školy. Deti našla v hroznom psychickom stave. O ceste do Francúzska nechceli ani počuť. Ich otec však trval na svojom. "Chcem ich zobrať do Francúzska. Toto nie je normálna situácia, matka deti ovplyvňuje," tvrdí otec dievčat. "Jemu nejde o deti. Jemu ide o tom, aby mne urobil ešte viac zle," myslí si Andrea Slivková.

Výsledkom tejto drámy sú dve vystresované dievčatá, ktoré žijú v strachu a nevedia čo sa bude diať ďalej. "Čaká sa na rozhodnutie najvyššieho súdu," dodáva Andrea. "V prípade, že sa vykonávajú rozhodnutia súdov, treba brať na deti najväčší ohľad, záujem dieťaťa je v tomto prípade prvoradý," uviedla Andrea Cisárová z Centra pre medzinárodnú ochranu detí a mládeže.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA/ilustračná foto

Súvisiace články

Najčítanejšie správy