Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
V Prešove vysťahovali ľudí z bytov, prišiel hnev aj radosť
Zdielať na

V Prešove vysťahovali ľudí z bytov, prišiel hnev aj radosť

PREŠOV / V Prešove naďalej bojujú proti neplatičom. S heslom: práva a povinnosti platia pre všetkých - deložovali sedem nájomných bytov. Paradoxne v nich nikto už roky nebýva. Celé rodiny odišli za prácou.

Odišli za lepším životom do Anglicka

V Prešove sťahovali ľudí, ktorým skončila nájomná zmluva alebo mali obrovské nedoplatky. Mnohí z nich odišli za lepším životom a prácou do Anglicka. Nechali tu byty a zabudli platiť.

Byty zamkli aj s nábytkom a vecami, ktoré si nevzali. Mesto preto pristúpilo k deložácii. Byty násilím otvorili a vypratali. "Dôvod je stále ten istý, žiaľ. Neplatné nájomné zmluvy a rastúce dlhy," hovorí Matúš Háber z Mestského úradu v Prešove.

Niektorí si z Anglicka zabezpečili rodiny, ktoré zariadenia vzali k sebe. Všetko ostatné skončí na pol rok v sklade. Ak sa nikto neprihlási, bude všetko zlikvidované.

V  bytoch sa tlačia viaceré rodiny

Niektoré byty sú blokované už roky. Nikto v nich nebýva. Pritom v poradovníku sú ďalší čakatelia. Hnevá to aj nájomníkov. O byty je núdza. V niektorých sa tlačia i viaceré generácie. "V súčasnosti mesto Prešov eviduje okolo 300 žiadostí o pridelenie nájomného bývania," tvrdí hovorkyňa mesta Prešov Veronika Kmetóny Gazdová. 

Téme sa venuje reportér Vladimír Jurek. INFORMÁCIE ONLINE TU. 

ISIFA/ilustračná

Súvisiace články

Najčítanejšie správy