Oblačno
25°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Odkaz Egypťana slovenskej exmanželke: Vráť mi moju dcéru!
Zdielať na

Odkaz Egypťana slovenskej exmanželke: Vráť mi moju dcéru!

BRATISLAVA/NITRA / Ibragim je presvedčený o tom, že o svoju dcéru nadobro prišiel. Bez jeho vedomia ho vraj súd rozviedol a ako tvrdí, exmanželka mu dieťa nechce ukázať.

Dcéru videl naposledy, keď mala 2 týždne

Keď mala Ibragimova dcérka dva týždne, odišiel do zahraničia zarobiť peniaze. Ako tvrdí, žena ho k tomu naviedla. Tam sa to začalo. Vrátil sa a zistil, že ich súd rozviedol. Navyše mu zrušili trvalý pobyt. "Čo som urobil zle, že nemôžem vidieť svoje dieťa?" pýta sa.

Ibrahim sa hnevá na slovenské úrady, ktoré mu toto umožnili. Dcérku totiž nevidel od jej dvoch týždňov. Dnes má 10 mesiacov. "Som otec a myslím, že aj zvieratá majú právo vidieť svoje potomstvo," dodáva.

Ibrahimova exmanželka býva na jednom z nitrianskych sídlisk. Doma sme ju ale nenašli. So ženou sa nám napokon podarilo skontaktovať telefonicky. Stretnutie s nami odmietla. Slušne nám povedala, že sa nebude k ničomu vyjadrovať.

Cudzinecká polícia rozhodla, že musí odísť

"Cudzinecká polícia sa rozhodla, že sa musím zo Slovenska odsťahovať, a tak nemám šancu vidieť svoje dieťa," hovorí Ibragim. Vyjadrenie polície je jednoznačné. Vraj sa môže na Slovensko kedykoľvek vrátiť. Ibrahim však v stredu musí odísť a tvrdí, že víza tak skoro nedostane. V podstate tak prišiel o svoju dcéru navždy.

Táto reportáž je tak odkazom otca pre jeho dcéru. Ak Hanka vyrastie a bude sa pýtať, kde má otca, tu je odpoveď. "Ak raz náhodou tento rozhovor uvidí, chcem aby vedela, že som o ňu bojoval a celý život budem bojovať, aby som ju videl. Neopustil som ju, donútili ma odísť," dodáva Ibragim.

Téme sa venuje reportér Dárius Haraksin. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Téme sa venuje reportérka Diana Pavlisová. INFORMÁCIE ONLINE TU. 

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy