Jasno
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Stratil sa Tomáško (5), odcestoval vlakom
Zdielať na

Stratil sa Tomáško (5), odcestoval vlakom

HUMENNÉ / V Humennom sa stratil iba 5-ročný chlapček. Rodičia boli zúfalí. Ich strach bol o to väčší, že malý Tomáško nevie po slovensky ani slovo. Žijú totiž v Nórsku. Dieťa hľadali príbuzní i policajti, no nebolo ho. Tomáško totiž vôbec nebol v Humennom. Nebojácny chlapec sám nasadol na vlak a odcestoval do iného okresu.

Nevedel po slovensky

Päťročný Tomáško sa spolu so svojou mamou a sestrou vybrali na prechádzku. Dievčatko však spadlo a poranilo sa. A práve moment, keď ho mama ošetrovala, prešibaný chlapček využil.

Ťahalo ho to do cukrárne. No hoci má rodičov aj starých rodičov z Humenného, po slovensky nerozumie ani slovo. Žijú totiž v Nórsku. "Čokoláda, čokoláda. Nič iné nevedel povedať, len toľko," hovorí čašníčka Renáta.

45 km ďaleko

Keďže v cukrárni nepochodil, išiel ďalej. Cez celé mesto sa dostal až na železničnú stanicu a rozbehol sa k prvému vlaku. "Ľudia nastupovali a on s nimi. My sme sa báli, že ho niekto zoberie, dieťa ešte ani nevie hovoriť. Bolo to strašné," povedala so slzami v očiach babka strateného chlapca.

5-ročný Tomáško ani nevie, ako z Humenného odcestoval do iného okresu. Vystúpil na konečnej v 45-kilometrov vzdialených Medzilaborciach. "Hlavne, že je živý a zdravý," dodala babička.

Téme sa venuje reportérka Jana Veľasová. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy