Skoro jasno
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Gašparovič zobral za štátne do USA syna, zašli na hokej
Zdielať na

Gašparovič zobral za štátne do USA syna, zašli na hokej

BRATISLAVA/NEW YORK / Za štátne na rodinný výlet. A na hokej. Aj tak by sa dalo interpretovať rozhodnutie prezidenta Ivana Gašparoviča. Ten bol nedávno na Valnom zhromaždení OSN v New Yorku. Do delegácie zaradil aj svojho syna. A stihli viac, ako len oficiality. Informáciu ako prvý priniesol denník Nový Čas.

NY Islanders. Jeden s cieľov

Krátke vystúpenie pred Valným zhromaždením OSN s prerieknutím či otváranie slávnej burzy v New Yorku. Aj to bol oficiálny program prezidenta Gašparoviča koncom septembra v USA. Tak, ako ho zachytil štáb TV JOJ či rešpektovaná agentúra Reuters.

No prezident stihol toho podstatne viac. Zašiel aj na hokej. Štart novej sezóny NHL síce nevidel, no obzrel si aspoň štadión NY Islanders. Najuznávanejšia profiliga na svete totiž začala až pár dní po schôdze v sídle OSN. Hlave štátu robil podľa fotografie, ktorú zverejnil denník Nový Čas, sprievodcu obranca Ľubomír Višňovský.

Osobný lekár zadarmo

Fotografia ale odhalila ešte niečo - Gašparovič zobral do New Yorku svojho syna Iva. "Cestoval na pracovnú cestu ako osobný lekár bez nároku na honorár,“ vysvetlil hovorca Marek Trubač. A to s tým, že v oficiálnej štruktúre kancelárie prezidenta už nefiguruje pozícia osobného lekára.

Keďže však išlo o let vládnym špeciálom, je veľmi málo pravdepodobné, že by Gašparovič junior platil letecký benzín či letiskové poplatky. Pracovnú obhliadku hokejovej arény a stretnutie s jedným z najlepších obrancov sveta zaplatili daňoví poplatníci. Ivo Gašparovič mladší si v úlohe osobného lekára mohol pozrieť aj slávnu burzu v New Yorku. POZRITE SI REPORTÁŽ.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti TWITTER a vyhrajte!

SITA/Nový Čas

Súvisiace články

Najčítanejšie správy