Jasno
13°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Najväčší predajca BMW u nás zatvára predajne a servisy
Zdielať na

Najväčší predajca BMW u nás zatvára predajne a servisy

BRATISLAVA / Predajne a servisy jedného z v utorok zostali zatvorené! A zdá sa, že osud tejto značky u nás je zrátaný. Rakúsky importér totiž slovenskému predajcovi nechce predĺžiť zmluvu na predaj áut. Ohrozené sú tak aj pracovné miesta! Mnohí hovoria o konci BMW na Slovensku.

O prácu príde 221 ľudí

Najväčší predajca áut BMW na Slovensku, skupina Tempus, od utorka zatvára všetky svoje showroomy a servisné strediská. O prácu by mohlo prísť až 221 ľudí. Rakúsky importér BMW Vertriebs totiž slovenskej skupine nepredĺžil zmluvu o autorizovanom predaji automobilov.

Rakúšania nechcú predĺžiť partnerstvo s Tempus AWT Bavaria a Tempus Bavaria ani pri autorizovanom servise. "Pokiaľ nám nepredĺžia zmluvu na servis vozidiel, na Slovensku sa na niekoľko mesiacov výrazne predĺži doba opravy áut, keďže tu ostane už len šesť z pôvodných 11 servisov," uviedol predseda predstavenstva Tempus Group Martin Sojka.

Všetky pozície sú ohrozené

Tempus AWT Bavaria a Tempus Bavaria v utorok na košickom úrade práce oznámia hromadné prepúšťanie. O prácu by prišlo 150 ľudí priamo v spoločnostiach a ich showroomoch. Zvyšné pozície by boli ohrozené v rámci skupiny Tempus.

Na dverách všetkých zatvorených predajní visia oznamy s telefónnymi číslami kam môžete zavolať, ak chcete vydať svoj majetok. "Nakoľko sa jedná o obchodný vzťah klient a menovaný díler, my z právneho hľadiska nemôžeme vstupovať do tohto obchodného vzťahu. Realizujeme doplnenie obchodnej siete novými dílermi, aby klienti získali znovu požadovaný komfort," dodáva hovorca BMW Milan Stupka.

Téme sa venuje reportér Adam Zavřel. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy