Zatiahnuté
20°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Martinskí taxikári sa búria, mesto zvýšilo ceny
Zdielať na

Martinskí taxikári sa búria, mesto zvýšilo ceny

MARTIN / Pre mestským úradom v Martine v pondelok protestovali viacerí taxikári. Mesto totiž navrhlo zvýšiť ročnú sumu za prenájom stanovísk, ktoré pre nich slúžia. A taxikári dúfali, že ešte majú šancu niečo zmeniť.

Taxikárom vadí cena aj spôsob prenájmu stanovíšť

Po príchode pred miestny úrad sa taxikárom okamžite začali venovať mestskí aj štátni policajti. Nevyhli sa kontrolám. Muži zákona ich upozornili na to, že musia preparkovať svoje autá, pretože stoja v zákaze.

"Vadí nám aj vecná podstata, že akým spôsobom idú meniť aj spôsob prenájmu stanovíšť. Cena nám takisto vadí," hovorí Peter Kolaja, majiteľ martinskej taxislužby.

Taxikári si so sebou doniesli ručne vyrobené malé transparenty. Ešte predtým, ako začal rokovať mestský parlament, búrlivo diskutovali so zástupcami mesta.

Mesto odsúhlasilo zvýšenie cien

Potom sa posadili k poslancom a dúfali, že ešte nič nie je stratené. Hlasovaním ich nádeje zhasli. Ceny sú zvýšené. "Jedna zóna bude štartovacia cena 500 € za parkovacie státie. Druhá cena 800 €. Dražiť sa to bude aukciou," uviedol Andrej Hrnčiar, primátor Martina.

Po rokovaní zastupiteľstva odchádzali taxikári poriadne nahnevaní. "Je to jeden veľký bordel," hovorí jeden z taxikárov. "To, čo mesto teraz schválilo, to nechápeme nikto," hovorí ďalší. Nemienia sa však ešte vzdať. Zvažujú právne kroky. Buď sa obrátia na prokuratúru alebo na súd.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články