Skoro jasno
22°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Taxikár (38) skončil po nočnom útoku v nemocnici
Zdielať na

Taxikár (38) skončil po nočnom útoku v nemocnici

PREŠOV / Nočná služba bardejovského taxikára sa v okamihu zmenila na boj o život. Miestny mladík ho ovalil dreveným hranolom po hlave a okradol. Vodič zostal v bezvedomí a bez pomoci ležať na opustenom mieste.

Udrel ho dreveným hranolom

Vladimíra zákazník požiadal, aby sa cestou zastavili manželky pre peniaze. Keď boli v areáli pod zámienkou čakania na manželku vystúpili z auta a práve vtedy mladík zaútočil.

Do hlavy ho niekoľkokrát udrel dreveným hranolom. "Prišiel zozadu a napadol ho, dal mu dve rany do hlavy," opisuje sestra taxikára. "Obvinený poškodenému odcudzil hotovosť 165 eur a doklady. Následne z miesta ušiel," informuje hovorkyňa policajného zboru Jana Migaľová.

Zobral len peniaze... na automaty

Taxikár po útoku upadol do bezvedomia, prebral sa až po asi polhodine a sám si potom privolal pomoc. Momentálne leží s vážnymi zraneniami v bardejovskej nemocnici. "Kyčelná kosť je úplne zlomená to je na výmenu, rebrá ma zlomené a 10 alebo 12 stehov na hlave," dodáva sestra napadnutého.

Policajti začali ihneď po útočníkovi pátrať. Miestneho mladíka z vychýrenej štvrte za krátko zadržali v meste. Okamžite im bolo jasné prečo zobral iba peniaze a mobilov či tabletu sa ani nedotkol. "Polícia ho našla v herni," dodáva Vladimírova matka.

"18-ročný bardejovčan bol obvinený zo zločinu lúpeže," dodáva Migaľová. Podľa príbuzných si Vladimír na podobných klientov dával pozor, práve s týmto však nemal zlé skúsenosti. "Asi pred týždňom ho viezol a nemal problém," tvrdí sestra taxikára.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA/Lidové noviny

Súvisiace články

Najčítanejšie správy