Jasno
24°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Paralyzovaný úrad ombudsmanky. Za prenájom platí 70% z rozpočtu
Zdielať na

Paralyzovaný úrad ombudsmanky. Za prenájom platí 70% z rozpočtu

BRATISLAVA / Úrad verejnej ochrankyne práv - teda ombudsmanky je paralyzovaný! Z rozpočtu, ktorý má obmudsmanka k dispozícii na tovary a služby, dáva totiž až 70 percent na prenájom budovy. A tak má potom ledva na výplaty svojich zamestnancov. Voľných budov pritom po reštrukturalizácii verejnej správy ostalo dosť.

Kancelária ombudsmanky posiela rok listy

Kancelária úradu vernej ochrankyne práv už rok posiela listy na mnohé ministerstvá. Zatiaľ však bezvýsledne. Písali ministerstvu vnútra, zahraničných vecí, pôdohospodárstva, financií, predsedovi národnej rady, ale aj samotnému premiérovi. Nikde nepochodili.

V listoch ich totiž prosia o pridelenie budovy, alebo priestorov na svoj chod. Doteraz totiž platia takmer 70% z rozpočtu na tovary a služby len na prenájom budovy. Úrad tak nedokáže naplno a efektívne pracovať.

Chceli otvoriť nové kancelárie, nemajú peniaze

Podľa našich informácií chceli napríklad zriadiť v každom kraji kanceláriu pre styk s občanmi, aby všetci nemuseli cestovať stále do Bratislavy, ani na to však nemajú peniaze.

My sa tak teraz budeme pýtať kompetentné úrady, prečo úrad ombudsmanky nedostal budovu, keď po reforme verejnej správy ich ostalo voľných neúrekom.

Téme sa venuje reportér Adam Zavřel. INFORMÁCIE ONLINE TU.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy