Jasno
21°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Poslanci by mali cvičiť bojové umenia, tréneri v nich vidia potenciál
Zdielať na

Poslanci by mali cvičiť bojové umenia, tréneri v nich vidia potenciál

BRATISLAVA / Parlamentná potýčka mnohých pobavila, iných znechutila. Jedni sa pohoršovali na tom, že poslanci klesli na úroveň dedinských ožranov, druhí zas na tom, že to nebola poriadna kultivovaná bitka. A tak v rámci pozdvihnutia parlamentnej kultúry odborníci v oblasti bojových umení navrhujú poslancom poctivý tréning karate, džuda, boxu alebo zápasenia.

Parlament sa zmenil na dedinskú krčmu

Poslanci, politológovia i bežní ľudia sú znechutení z toho, že slovenský parlament sa zmenil na obyčajnú dedinskú krčmu. Najmä po utorňajšej ruvačke o papierovú maketu predsedu vlády medzi poslancami Matovičom, Valockým a Viskupičom.

Podobná ručná výmena sa udiala aj začiatkom mesiaca medzi poslancom Hlinom a Martvoňom a mnohé ďalšie. V každom prípade prvenstvo v účasti na potýčkach patrí Igorovi Matovičovi.

Viskupičovi by svedčalo džudo

"Tak už mám 4 incidenty a vlastne som sa iba vždy bránil," hovorí Matovič. Tréneri, či trénujúci bojové umenia nejaký extra zážitok však z výkonu poslancov nemali. Napríklad redaktor Novín o 17-tej Dano Levický Archleb, ktorý cvičí jiu-jitsu. "Na tom zázname? Ako to mám slušne povedať...," hovorí Daniel.

"Ale keď na to majú, nech sa bijú," povedal tréner boxu a thai boxu Pavol Vaško. Odborníci na bojové umenie však vidia v poslancoch obrovský potenciál budúcich kultivovaných karatistov, džudistov, boxeristov či zápasníkov.

Parlamentné potýčky by tak nadobudli vyššiu kultúrnu úroveň. Otázne je len to, ktorému z poslancov sa aké umenie hodí. Napríklad pánu Matovičovi by svedčilo karate, pánu Valockému zápasenie, Viskupičovi džudo. Poslancovi Hlinovi thai box a Martvoňovi napríklad box.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti TWITTER!

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy