Skoro jasno
16°
Bratislava
Viola
18.5.2024
V bratislavskej MHD budete môcť cestovať zadarmo. Ako na to?
Zdielať na

V bratislavskej MHD budete môcť cestovať zadarmo. Ako na to?

BRATISLAVA / Žijeme v hektickom svete, a tak sa občas stane, že si zabudneme označiť cestovný lístok. Vtedy môže nastať problém. Pár nasledujúcich dní sa však riziko pokuty výrazne zníži. Ak ste držiteľom vodičáku, budete môcť v bratislavskej MHD cestovať zadarmo.

Cesta zadarmo

V bratislavskej mestskej hromadnej doprave (MHD) budú od pondelka 16. septembra vodiči jazdiť zadarmo. Nebudú teda potrebovať električenku či cestovný lístok, stačí, ak sa revízorovi preukážu svojím vodičským preukazom. V hlavnom meste totiž štartuje Európsky týždeň mobility, ktorý chce vyzvať ľudí, aby vystúpili z áut a nasadli na verejnú dopravu, bicykel či išli pešo.

Cestovanie v MHD budú mať vodiči zadarmo len na denných spojoch, na tie nočné akcia neplatí. Avšak cestovanie na platné "vodičáky" sa nebude vzťahovať na prihraničnú dopravu a preukaz musí byť držiteľovi vydaný v členských štátoch Európskej únie.

Rýchlejší bicykel alebo MHD?

Bratislavský týždeň mobility od pondelka ponúka rôznorodý program. Kto sa cez deň a počas špičky skôr prepraví z jedného bodu v meste do druhého, to budú v utorok 17. septembra skúšať vodiči, cyklisti a cestujúci v MHD. Vlani vyhrali cyklisti. Na Námestí SNP zase v stredu 18. septembra predvedú, ako funguje bikesharing a carsharing.

Systém, pomocou ktorého by si mohol Bratislavčan požičať bicykel na jednom mieste, presunúť sa do cieľa svojej cesty a vrátiť ho na inom, by mal začať v hlavnom meste fungovať na jar budúceho roka.   

Vedeli ste, že si vás nemôže len tak niekto fotiť bez vášho súhlasu? Pokiaľ nesúhlasíte a napriek tomu vás fotí, môžete ho žalovať. A to dokonca aj v prípade, že ide o funkciu, akou je napríklad revízor.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy