Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
VIDEO: Tma, hustý les a hasiči bez vody...
Zdielať na

VIDEO: Tma, hustý les a hasiči bez vody...

SLOVENSKÁ ĽUPČA / Lesný požiar zamestnal na niekoľko hodín banskobystrických hasičov. V lesoch nad Slovenskou Ľupčou pomáhali aj desiatky dobrovoľníkov. Ťažko prístupný terén dal zabrať všetkým. V tme si poriadne nevideli pod nohy.

Hasili aj dobrovoľníci

Požiar vznikol v borovicovom lese nad Slovenskou Ľupčou. Po dlhom období sucha, tak tráva a niekoľkocentimetrová vrstva ihličia horeli ako fakľa. Problémom bol náročný terén kam sa autami nedalo dostať. Navyše bola tma ako v rohu. V tme nebol zásah vôbec jednoduchý. Hasiči si v hustom poraste nevideli poriadne ani pod nohy a museli si svietiť baterkami. "Zasahovali sme v hustom lese kde bol sťažený prístup. Boli tam popadané stromy," hovorí veliteľ zásahu Miroslav Slovák.

Prišli aj dobrovoľníci s lopatami či krompáčmi. v blízkosti chýbal zdroj vody, tú neustále na najbližšie možné miesto vozili cisterny. Odtiaľ ju pomocou hadíc ťahali až do lesa. "Je sucho, oheň sa šíril rýchlo. Výhoda je, že nefúka vietor," dodal Miroslav Slovák. Za niekoľko hodín sa podarilo dostať oheň pod kontrolu a nadránom našťastie začalo aj pršať.

Téme sa venuje reportérka Katarína Kováčiková. INFORMÁCIE ONLINE TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy