Polojasno
11°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Ozbrojení lupiči z Maďarska ušli na Slovensko. Pátra po nich vrtuľník
Zdielať na

Ozbrojení lupiči z Maďarska ušli na Slovensko. Pátra po nich vrtuľník

BRATISLAVA/ BUDAPEŠŤ / Maďarská polícia požiadala slovenskú stranu o pomoc pri pátraní po štvorici ozbrojených páchateľov, ktorí predpoludním vylúpili klenotníctvo v severomaďarskom meste Tata a ušli motorovým člnom na slovenské územie. Potvrdila to hovorkyňa polície Komáromsko-ostrihomskej župy Gabriella Léberová.

Páchateľov ešte nenašli

Podľa Léberovej doposiaľ páchateľov nenašli. "Bola nám adresovaná žiadosť od maďarských kolegov, aby sme poskytli súčinnosť pri pátraní po týchto osobách. Pri Radvani nad Dunajom v okrese Komárno už bola vykonaná obhliadka miesta a zaistené stopy," uviedla nitrianska krajská policajná hovorkyňa Božena Bruchterová.

Ukradli dva kilogramy zlata

Podľa predbežných informácií mala skupina podozrivých osôb pri unikaní pred políciou prejsť z Maďarska cez Dunaj na slovenskú stranu na nafukovacom motorovom člne. Tam páchatelia čln podpálili a ušli na motorovom vozidle. Bruchterová uviedla, že bližšie informácie k prípadu zatiaľ nie sú, pretože ho aj naďalej vyšetruje maďarská polícia.

Traja maskovaní lupiči predpoludním so zbraňou v ruke prinútili predavačku klenotníctva odovzdať zlaté šperky s celkovou hmotnosťou zhruba dvoch kilogramov. Štvrtý páchateľ ich čakal v aute, s ktorým z miesta činu ušli.

Maďarská polícia vydala o 15.24 h vyhlásenie, v ktorom uviedla, že policajti prenasledovali zločincov z Taty smerom na Ostrihom, keď im pred auto páchatelia hodili kovový predmet a dostali defekt.

Pri obci Neszmély štvorica prenasledovaných podpálila vozidlo a motorovým člnom sa preplavila na slovenský breh Dunaja. Polícia do pátracej akcie popoludní na maďarskej strane nasadila aj vrtuľník z Budapešti.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ, RTL

Súvisiace články

Najčítanejšie správy