Jasno
18°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Manželka vraha z Bystričky (†49) zmizla, lebo vedela príliš veľa!
Zdielať na

Manželka vraha z Bystričky (†49) zmizla, lebo vedela príliš veľa!

BYSTRIČKA, BRATISLAVA, ŠURANY / Manželka Martina Káňavu zmizla za záhadných okolností ešte v roku 2000, presne 29. októbra. V tej dobe 29-ročnú Ingrid vraj videli živú naposledy večer.

Hoci manželka Martina Káňavu Ingrid zmizla pred 13 rokmi, prípad sa stále nepodarilo objasniť. Obaja manželia boli policajtmi a trávili víkend na chate v Šuranoch. "Podozrivý tvrdil, že keď sa ráno zobudil, išiel do obchodu. Po jeho návrate vraj už manželka doma nebola," hovorí bývalý vyšetrovateľ. 

Podozrivé malo byť aj to, že išlo o milujúcu matku a v chate zostali jej malé deti.  Muž, ktorý na prípade pracoval si spomína, že po žene pátrali niekoľko týždňov. Údajne prehľadávali široké okolie v lokalitách, kde ju naposledy videli.

Vraj mal finančné problémy

Martin Káňava vraj pri samotnom hľadaní manželky nikdy nebol. Policajti ho však mnohokrát vypočuli. "Správal sa veľmi pokojne. A potom v jednom období pil a začal sa vyhýbať ľuďom," spomína si vyšetrovateľ.

Bývalý vyšetrovateľ tvrdí, že muž mal problémy a jeho manželka o ňom veľa vedela. A práve toto vraj mohlo stáť za jej zmiznutím. "Mali tam byť nejaké finančné problémy okolo neho (úplatky). Ona možnože niečo chcela "vykecať" a on sa cítil v úzkych...," dodáva bývalý vyšetrovateľ. VIAC TU. 

Sám odišiel zo služby

Martin Káňava z policajných radov po 11 rokoch v službe odišiel. Stalo sa tak na jeho vlastnú žiadosť. Prípad jeho nezvestnej manželky z roku 2000 sa podľa všetkého otvorí opäť. Nepriamo to potvrdil aj minister vnútra Robert Kaliňák.

"Určite sa budú nejaké veci v súvislosti s týmto prípadom komunikovať. Problém je, že sa nenašlo telo a to sa veľmi ťažko rieši," povedal minister. Podmienky prijatia do policajného zboru sa sprísnili až v čase, keď už v polícii nepracoval. Preverovať sa bude aj to, či bolo jeho potvrdenie pre držbu zbrane objektívne alebo išlo len o zdrap papiera. VIAC TU.

Téme sa venuje reportér Dárius Haraksin. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Téme sa venuje reportér Rasťo Striško. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy