Jasno
15°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Toto je vražedný arzenál otca (†49) z Bystričky, udal sa sám!
Zdielať na

Toto je vražedný arzenál otca (†49) z Bystričky, udal sa sám!

BYSTRIČKA / Martin Káňava (†49) podozrivý z vraždy troch žien z obce Bystrička v okrese Martin nenechal žiadny list, ktorý by vysvetlil jeho konanie. Povedal to minister vnútra Robert Kaliňák. Polícia našla u bývalého kolegu zbraň, ktorú mal v legálnej držbe.

Zastrelil sa. Aj tak začalo stíhanie

V prípade začali trestné stíhanie pre úkladnú vraždy a usmrtenia. A to aj napriek tomu, že Káňava sa zastrelil na úteku dnes nadránom. Vyšetrovateľ musí totiž dokázať, že otec naozaj zabil svoje dve dcéry a ženu, čo sa o ne starala. Až potom môže zastaviť trestné stíhanie už mŕtvej osoby. VIAC TU.

Kaliňák si nemyslí, že tento prípad by mal mať vplyv na prijímanie nových policajtov. Poznamenal, že tento muž odišiel z polície už pred rokmi a medzitým sa zmenil systém prijímania, psychotesty aj podmienky. "Je to omnoho prísnejšie, zmenila sa situácia z náboru na výber. Toto je predovšetkým ľudská tragédia," doplnil.

Udal sa sám

Káňavu, podozrivého z vraždy neplnoletých dvoch dcér a krstnej matky (84), našli mŕtveho medzi Bystričkou a Turčianskym Petrom v okrese Martin. "Následne policajti rozbehli rozsiahlu pátraciu akciu. Podozrivý mohol byť ozbrojený, nakoľko mal v legálnej držbe krátku guľovú zbraň ČZ 75, 9 mm LUGER," informoval policajný hovorca Radko Moravčík.

Muž sa v podstate udal sám. A to telefonátom na linku 158. Nahlásil, že v dome sú mŕtve osoby. "Operačný dôstojník s oznamovateľom, ktorý sa predstavil ako Martin K., takticky komunikoval a získal dôležité informácie. Po prijatí oznámenia boli na miesto okamžite vyslané policajné hliadky na preverenie oznámenia," potvrdil hovorca.

Čaká sa na pitvu

Ženy našli v rodinnom dome v utorok, všetky tri zomreli po prestrelení hlavy. "Za účelom zistenia ďalších okolností usmrtených osôb boli nariadené súdne pitvy. Zaistená zbraň aj strelivo budú zaslané na expertízne skúmanie," dodal Moravčík. 

Expolicajt mal aj manželku, ktorá je však 12 rokov nezvestná. Podľa priateľa jednej zo svojich dcér sa ho dievčatá báli. V sobotu ráno mali ísť na nákupy a popoludní ma zápas. Dohodli sme sa že im zavolám, ale boli nedostupné," hovorí Andrej. VIAC TU.

Téme sa venuje reportér Dárius Haraksin. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Téme sa venujú Noviny TV JOJ o 17:00.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy