Zatiahnuté
12°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Čerstvým mamičkám masírujú prsníky. Muži...
Zdielať na

Čerstvým mamičkám masírujú prsníky. Muži...

PEKING / V minulosti typicky ženské profesie čoraz viac lákajú aj mužov. Po pestúnkach, sekretárkach, či zdravotných sestričkách sa muži uchádzajú aj o naozaj intímne povolanie. Masážami prsníkov pomáhajú novopečeným mamičkám, aby sa im pre bábätká začalo tvoriť mlieko.

Nízke percento dojčiacich matiek

V Číne svoje deti dojčí sotva jedna tretina matiek. Môže za to stres, znečistenie a ďalšie faktory. Ženám, ktoré sú bez mlieka, pomáhajú tvorenie mlieka naštartovať aj masážami.

Na toto citlivé povolanie sa okrem žien v krajine rekvalifikovali už aj traja muži. "Moja rodina to spočiatku nechápala. Aj priateľka chcela, aby som sa vzdal práce, v ktorej chytám za prsia iné ženy. Vysvetlil som ich, že ide o veľmi dôstojné povolanie," hovorí masér.

29-ročný Jang, masér pŕs, s predsudkami nebojuje len medzi svojimi najbližšími, ale tiež na pracovisku. Masáž na naštartovanie tvorby mlieka trvá asi 90 minút a na novorodeneckom oddelení ju potrebuje nejedna mamička.

Pomôcť môžu i budúci oteckovia

Aj na takéto výhrady v čínskych nemocniciach mysleli. Okrem rekvalifikačných kurzov pre profesionálov sú v ponuke aj dvojtýždňové masérske kurzy pre budúcich oteckov.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články