Zatiahnuté
14°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Tip pre Fica? Nórsky premiér si vyskúšal prácu taxikára
Zdielať na

Tip pre Fica? Nórsky premiér si vyskúšal prácu taxikára

OSLO / V Nórsku sa blíži termín parlamentných volieb, nuž a viete, ako sa rozhodol preskúmať názory potenciálnych voličov tamojší premiér Jens Stoltenberg? Zobral si deň voľna, prezliekol sa za taxikára a strávil jeden deň v úlohe šoféra v uliciach hlavného mesta! Hoci si o politike skutočne dobre poklábosil, zistil o sebe, že na rozdiel od krajiny vedie vozidlo na ceste mizerne - podľa voličov...

Dobrý premiér, zlý šofér

"Snáď budem žiť." "Šoférujete naozaj zle." Tak takto sa na videu, ktoré zverejnil tento víkend denník VG na facebookovskej stránke, vyjadrujú zákazníci premiéra o jeho umení šoféra. A hoci si za volant sadol inkognito, nie všetkým trvalo, než ho spoznali. "Dali ste výpoveď z premiérskeho kresla?" "Z tohto uhla pohľadu vyzeráte ako Stoltenberg." Nepomohli ani slnečné okuliare...

Premiér sa totiž v jeden júnový deň rozhodol vyskúšať si povolanie taxikára, no nie pre zábavu. Svoje šoférovanie a názory ľudí nakrúcala skrytá kamera, aby sa video stalo súčasťou Stoltenbergovej predvolebnej politickej kampane. Premiér totiž stojí vo voľbách 9. septembra v Nórsku o svoje znovuzvolenie.

Ponadávať si od srdca

Premiérovi to za volantom naozaj veľmi nešlo, podľa denníka Daily Mail vraj pre nórske médiá priznal, že taxikárčenie na plný úväzok - to skutočne nie je preňho a nedokázal by to. Taxík je však podľa neho jednoznačne miesto, kde si ľudia najlepšie od srdca dokážu na politiku ponadávať.

A ich úprimné názory na politikov a súčasnú situáciu v krajine si nórsky predseda vlády a zároveň líder ľavicovej Nórskej strany práce chcel vypočuť. Ako mu to išlo? Pozrite sa!

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA/YouTube, BBCNews

Súvisiace články