Polojasno
14°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Neprepustia ho z práce. A pritom je vraj sprostý
Zdielať na

Neprepustia ho z práce. A pritom je vraj sprostý

SNINA / Tento človeka je zamestnaný z donútenia. Aj keď dal v práci výpoveď, nikto ju nechce akceptovať. Pán Juraj pracuje pre montážnu firmu v Snine, no keďže podľa jeho slov nevidel výplatu od januára, našiel si lepšiu prácu. Lenže má problém - zamestnávateľ jeho okamžitú výpoveď vraj nerešpektuje...

Ja chcem firmu opustiť, nechce ma pustiť

"Keď ľudí prepustia z práce, tak oni volajú televíziu, médiá, že ich prepustili, my nechceme byť prepustení, my chceme robiť- a ja som opačný prípad. Ja chcem firmu opustiť, ale firmy ma nechce prepustiť," hovorí nedobrovoľne zamestnaný Juraj.

Juraj sa vo firme venoval montážnym prácam ako zvárač a zámočník. Šéfoval mu muž, ktorého pozná od detstva. Ich vzťahy sa však teraz naštrbili- údajne nastali problémy s výplatou, na ktorej je Juraj závislý, keďže nemá žiadny iný príjem.

"Povedal mi, že hanobím firmu, že som debil, že neviem nič robiť, že som sprostý," pokračuje Juraj. Po týchto nadávkach sa preto rozhodol firmu opustiť. Nečakal však, že s výpoveďou to vôbec nebude jednoduché.

Mail neakceptuje

"On povedal, že toto neberie na vedomie, že mailom to pre neho nič neznamená. Tak som mu napísal písomne na doporučenie," tvrdí. Juraj je  presvedčený, že v tomto prípad má nárok na okamžitú výpoveď.

"Zamestnanec môže okamžite skončiť pracovný pomer, ak mu zamestnávateľ nevyplatil mzdu do 15 dní po uplynutí jej splatnosti, čiže januárovú mzdu by mu mal vyplatiť do 15 marca a podobne," povedala Veronika Husárová z tlačového oddelenia MPSVR.

Chce svoje peniaze

"Už sa to ťahá asi dva-tri roky, že som nedostal celú výplatu. Od januára nemám výplatnú pásku. Ja nič od neho nechcem, len svoje peniaze, čo som zarobil," dodáva Juraj.

Navštívili sme firmu, kde Juraj pracuje, konateľa sme tam však nezastihli. Niekoľko hodín sme sa mu pokúšali dovolať, ani raz  telefón nezdvihol. Nezareagoval ani na sms správu.

Špeciálne spravodajstvo KRIMI PLUS v sobotu o 18:00.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy