Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Baby boom v Komárne. Narodilo sa detí ako smetí
Zdielať na

Baby boom v Komárne. Narodilo sa detí ako smetí

KOMÁRNO / V porovnaní s predchádzajúcimi mesiacmi v júli priviedli v komárňanskej pôrodnici na svet dvojnásobný počet bábätiek. Pôrodníci mali samozrejme obrovskú radosť, čo však spôsobilo tento babyboom zatiaľ nevedno.

Po minulé roky to bolo o polovicu menej

"Toto bolo raritné – 91 pôrodov sme nemali už veľmi dávno," hovorí vedúca sestra z nemocnica Forlife Magdaléna Szépeová. Počas uplynulých rokov sa tu totiž v priemere mesačne narodila ledva polovica detičiek. 

Čo spôsobilo, že v novembri minulého roka sa v Komárne podarilo splodiť dvojnásobný počet detí, sme sa v nemocnici nedozvedeli.  Mamičky si podrobnosti odniesli domov aj s bábätkami.

Takmer tretina pôrodov bola oteckovských, to znamená že 27 oteckovia boli pri pôrodoch aj prítomní. Možno za dvojnásobkom pôrodov stojí práve ich zvedavosť, možno ich inšpiroval niektorý z televíznych programov alebo naopak, nudná ponuka staníc.

Čo mohlo takúto pôrodnosť spôsobiť?

"V novembri sme zaznamenali len tri dlhšie výpadky, ale tie boli v ranných alebo denných hodinách, takže z hľadiska možností spoločnej aktivity pochybujem, že elektrina mala vplyv na túto zvýšenú pôrodnosť," hovorí hovorca Západoslovenskej energetiky Ján Orlovský.

Ďalším rušným mesiacom v tejto pôrodnici by mohol byť december – marcová snehová kalamita totiž mnoho ľudí prinútila zostať doma niekoľko dní.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy