Zatiahnuté
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
333 dubákov. Na túto hubačku Mária len tak nezabudne
Zdielať na

333 dubákov. Na túto hubačku Mária len tak nezabudne

DRIENICA / Neuveriteľné šťastie má pani Mária z obce Drienica na východe Slovenska. Prakticky vždy, keď sa vyberie do lesa, vráti sa s plným košom hríbov. A nielen s jedným...

333 hríbov

Nedávno jej nestačila ani pomoc dcér a vnúčat. No stálo to zato a zdá sa, že jej šťastným číslom budú odteraz tri trojky. 333 hríbov sa ledva zmestilo do šiestich košíkov.

Pani Mária už ako malé dieťa kreslila najradšej hríby. Vtedy ešte netušila, že na dôchodku bude náruživá hubárka. Do lesa zásadne chodí s fotoaparátom. za túto sezónu Mária nasušila desať veľkých sklenených pohárov. 

V Športke šťastie nemá, no v lese za to veľké. Vie o tom aj jej zať, ktorý blúdi v lese ale veľké šťastie nemá. "Babka išla po mne o hodinu o dve do lesa a našla 50, 60 hríbov," hovorí Máriin zať.

Svoje miesta neprezradí

Nájsť toľko húb je na jednej strane šťastie, no na druhej aj záťaž. Pred sušením je totiž potrebné ich dôkladne očistiť a nakrájať. "To už nikto nevidí, že keď nájdeme viac tých húb, tak ich čistím do druhej do tretej v noci, lebo to treba sušiť," hovorí pani Mária.Konečný výsledok však za to určite stojí. "Hmm, to je vôňa," raduje sa Mária. 

333 hríbov našla v lesoch v okolí Drienice. Svoje miesta však, ako správny hubár, neprezradí. "Keď sa ma pýtajú, že kde som vlastne nazbierala, no v lese. A kde? No treba ísť do lesa a hľadať," hovorí Mária. 

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy