Polojasno
22°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
NA VLASTNEJ KOŽI. 24 hodín s partiou na Pohode...
Zdielať na

NA VLASTNEJ KOŽI. 24 hodín s partiou na Pohode...

TRENČÍN / Tohtoročný festival Pohoda je už minulosťou. Noc predtým tam ale náš štáb s náhodne vybranou partiou ľudí prežil 24 hodín. 30 ľudí zo všetkých kútov Slovenska si vychutnávalo hudbu do neskorej noci. Pozrite sa, ako to tam vyzeralo...

Na Pohode sa stretávajú už niekoľko rokov

Na Pohode sme našli aj takých, ktorí na hudobnom festivale oslavujú druhé Vianoce. "Sme tu partia asi 20 či 30 ľudí," hovorí jeden z mladíkov. Každý je z iného kúta Slovenska a na Pohode sa stretávajú pravidelne už niekoľko rokov. Krátko predobedom sa rozpŕchli za hudbou a zábavou.

"Berte ma, berte ma. Toto milujem, toto je život," priznal sa ďalší z partie. Zatiaľ čo dievčatá si užívali v na kolotočoch, chlapi z partie dali prednosť umelcom z Istanbulu.

Obe partie tancovali nepretržite päť hodín. Nálada s pribúdajúcou tmou gradovala. Spať sa pobrali o tretej ráno. Po štyroch hodinách už ale boli opäť na nohách. No niežeby chceli. Po malom občerstvení sa opäť vybrali za zábavou. Tancovali až do rána.

Festival ukončila už tradične bohoslužba

Sedemnásty ročník festivalu Pohoda, ktorý sa konal od štvrtka popoludnia do nedeľňajšieho rána na trenčianskom letisku, je minulosťou. Po deviatej hodine ráno ho tak ako v uplynulých rokoch ukončila ekumenická bohoslužba.

„Mám pocit zvláštneho pokoja, letargie, je to možno tým, že som prišiel z bohoslužieb, ale aj tým, že sa nám podarilo veľa dobrých vecí. Z koncertov som mal niekoľko zimomriavkových pocitov. Bol to silný, silný ročník,“ povedal o podujatí jeho riaditeľ Michal Kaščák. Na nedeľňajšej tlačovej konferencii zdôraznil, že festival pre neho ešte stále trvá, aj keď oficiálny program je už ukončený.

Tohtoročný festival ponúkol 130 koncertov. Väčšina návštevníkov sa zhodla na dvoch vrcholoch - v piatok to bola superskupina Atoms for Peace a v sobotu formácia Nick Cave and the Bad Seeds. Jej 100 minút trvajúci koncert na hlavnom Bažant stagei svojou špecifickou, temnou atmosférou a osobitým prejavom Nicka Cavea prekonal už aj tak veľké očakávania.

Okrem spomenutých interpretov svoje umenie na tohtoročnej Pohode predviedli napríklad aj Kaiser Chiefs, The Smashing Pumpkins, Major Lazer, O.Children, Kate Nash, Django Django, Tony Allen, Bloc Party, Orquesta Buena Vista Social Club, Bonobo, Diplo, Peaches, SBTRKT (DJ set), Justice (DJ set) alebo Amon Tobin - 2 Fingers.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy