Jasno
22°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Sezóna vykrádania chatiek začala. Zlodeji zanechávajú spúšť
Zdielať na

Sezóna vykrádania chatiek začala. Zlodeji zanechávajú spúšť

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / Vykrádači záhradkárskych osád sa nezastavia pred ničím. Svedčí o tom aj posledný prípad zo Spišskej Novej Vsi. Bez povšimnutia nezostala žiadna chata. Záhradkári sú už zúfalí.

Zlodeji sú čoraz viac odvážnejší

Policajti vyšetrujú vlámačky v záhradkárskej osade Vitamín v Spišskej Novej Vsi už po tretíkrát tohoto roku. No doposiaľ zlodeji do toľkých chatiek naraz ešte nevošli. Môže sa zdať že po prvých dvoch návštevách zlodejov už záhradkárom nemajú čo vziať. No opak je pravdou. Tentokrát sa zamerali na drobnosti. "Som mala chatku otvorenú, neporiadok hrozný narobený. No a išla som skontrolovať ostatných no a pozerám, že komplet všetky chatky sú povybíjané," opísala udalosti miestna záhradkárka Eva Potoková.

Kradli aj drobnosti, zanechali spúšť

"Keď vám zmizne pár pohárov a nejaké hrnčeky, proste pre mňa nepochopiteľné," neskrýva rozhorčenie záhradkár Jozef. Zahradkárom tiež ukradli fúriky, náradie a iné drobnosti z chatiek. V jednom prípade vytiahli kosačku no nechali ju na mieste. "Ja tu mám fúrik na záhradke medzi skleníkmi, ten nezobrali. A suseda mala zamknutý fúrik a ten zobrali, tak ako je to možné?" čuduje sa ďalší zo záhradkárov.

Kým doteraz za noc stihli vybieliť iba tri, či štyri chatky, v tomto prípade boli oveľa pracovitejší. Záhradkári tú drzosť páchateľov nechápu. Nahneval ich neporiadok ktorý za sebou nechali. "Totálny neporiadok, totálny bordel. Nič nie je na svojom mieste," dodal jeden zo záhradkárov.

Dlhoprstím hrozí väzenie

"V štyroch prípadoch sa po vlámaní do chatky neodcudzilo nič. Poškodeným majiteľom krádežou vecí a poškodením zariadenia spôsobil celkovú škodu viac ako 950,-€," upresnila škody Jana Mesárová, hovorkyňa Polície Košice. Páchateľ, alebo páchatelia, ktorí majú spúšť na svedomí, sa dopustili naraz troch trestných činov. Okrem krádeže, ide o poškodzovanie cudzej veci a prečin porušovania domovej slobody. Za tom im hrozí dvojročné väzenie. Záhradkárov zarazili veci ktoré si zlodeji vzali so sebou, keďže netušia, na čo ich môžu dlhoprstí využiť.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy