Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Tínedžerka (14) v akcii. Za tri dni vykradla 3 domy
Zdielať na

Tínedžerka (14) v akcii. Za tri dni vykradla 3 domy

MEDZILABORCE / Iba 14-ročné dievča z Medzilaboriec vykráda rodinné domy na takej úrovni, že by sa od nej mohli učiť aj skúsení zlodeji. Deviatačka sa počas troch dní vlámala do troch domov v meste. Policajti ju museli zadržať priamo v škole.

Rodičia Miroslavu bránia

Namiesto toho, aby sedela v škole, vykrádala domy. Miroslava má iba 14-rokov, no skúsenosti ostrieľaného zlodeja. Mama s otcom však tínedžerku bránia. Vraj je ich dcéra na vine zakaždým, keď sa v meste niečo zomelie.

"Ako sa môže brániť 14-ročná? Ona nevie koľko je 3x6. Ona by na seba zobrala aj vraždu," hovorí otec obvineného dievčaťa. Priznávajú síce, že kradne, no nevedia si predstaviť, že by sa ich dieťa vlámalo do troch rodinných domov.

V jednom z rodinných domov Mirka vzala päť zlatých prsteňov. Patrili pani Viere, ktorá bola v čase krádeže v záhrade. V ďalšom dome zasa stihla ukradnúť iba záclony.

Ukradnuté záclony stihla aj predať

Mladá slečna v sebe nezaprela obchodného ducha a dvanásť kusov záclon, ktoré ukradla, hneď aj odpredala. Štyri eurá za kus. Keďže je 14-ročná Miroslava už trestne zodpovedná, polícia ju obvinila z prečinu krádeže a z prečinu porušovania domovej slobody. Hrozia jej dva roky za mrežami. "Keďže ide o mladistvú osobu trestná sadzba sa v jej prípade znižuje o polovicu," potvrdila prešovská policajná hovorkyňa Jana Migaľová.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO. 

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy