Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Tankodrom na Hornej Nitre. Cestári si dávajú načas
Zdielať na

Tankodrom na Hornej Nitre. Cestári si dávajú načas

Ak sa s nimi niečo nezačne okamžite robiť, môže dôjsť k veľkej tragédii. Reč je o cestách na Hornej Nitre. V utorok sa v Prievidzi stretli starostovia a primátori s predstaviteľmi Slovenskej správy ciest. Výsledok? Oprava ciest je v nedohľadne.

S opravou sa už malo začať

Zhodnú sa na tom i starostovia a primátori. Cesty na Hornej Nitre sú v katastrofálnom stave. "Krajský dopravný inšpektorát v Trenčíne dlhodobo a opakovane písomne upozorňoval na zlý, ba priam katastrofálny stav cesty 1/50," hovorí trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová.

Hlavný ťah medzi Handlovou a Trenčínom je označovaný ako cesta medzinárodného významu. Na mnohých miestach majú však vodiči pocit akoby prechádzali poľnou cestou.

"Mne bolo povedané, že od 15. mája začínajú. Dnes máme už 18. jún a zatiaľ sa pri rekonštrukcii cesty neudialo vôbec nič," hovorí primátor mesta Partizánske Jozef Božik.

Cestári výtlky zaasfaltovali

Jedinou aktivitou cestárov bolo to, že niektoré výtlky zaasfaltovali alebo vyfrézovali. "Oslabil sa jej povrch a začali sa trhať aj krajnice na týchto vozovkách," hovorí prednosta z Obvodného úradu v Prievidzi Jozef Stopka.

Ohrozené sú životy desať tisícov vodičov, ktorí tadiaľto denne prejdú. Vyzerá to tak, že situácia sa tak ľahko nezmení. Slovenská správa ciest peniaze už má a vybrala aj firmu, ktorá cesty opraví. Pre istotu ale žiada Úrad pre verejné obstarávanie o stanovisko, či pri výbere investora postupovali správne.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy