Zatiahnuté
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Cesta či tankodróm? Vodiči na nej jazdia slimačím tempom
Zdielať na

Cesta či tankodróm? Vodiči na nej jazdia slimačím tempom

DOMAŠA / Katastrofa! To je často opakované slovo vodičov na ceste 1. triedy v okolí vodnej nádrže Domaša. Slovenská správa ciest, ktorej komunikácia patrí, tvrdí, že robí maximum. Realita je však taká, že ak si nedáte pozor, s vaším autom sa to skonči zle-nedobre.

Vodiči sa nestačia čudovať

Ruky na tejto ceste zalamujú aj vodiči niekoľko tonových kamiónových kolosov, či už idú z Turecka, Rumunska, Bulharska či Ruska. "Je to jedna veľká katastrofa," výstižne opísal spomínanú cestu jeden z vodičov.

Vďaka tejto ceste si teda za hranicami "užívame" medzinárodnú hanbu. Je to totiž jeden z hlavných kamiónových ťahov do Poľska. Za 10 minút cestou prešlo 20 kamiónov v oboch smeroch. 

"Pre Slovenskú správu ciest (SSC) sú prioritou všetky cesty 1. triedy, ktoré má vo svojej správe a údržbe. Pre zabezpečenie zjazdnosti a bezpečnosti dopravy robí SSC maximum," hovorí hovorkyňa Slovenskej správy ciest Zuzana Hromcová.

Cesta sa bude rekonštruovať

Vodiči jazdiaci týmto úsekom si ale cestárske maximum predstavujú inak. Ťahače a prívesy kamiónov sa aj pri pomalej jazde ohýbajú z jednej strany na druhú. Stačí kúsok neopatrnosti a môžete rátať škody. 

Slovenská správa ciest akoby svoju vinu nevidela a pripisuje zodpovednosť za stav cesty zlému podložiu z minulosti a preťaženým kamiónom. "Vzhľadom na rozsah poškodenia uvedeného úseky cesty je nutná kompletná rekonštrukcia. Odovzdanie staveniska sa už uskutočnilo, s prácami sa začne v najbližšom čase," doplnila Hromcová.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy