Zatiahnuté
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Minister Richter po autonehode: Náhla operácia
Zdielať na

Minister Richter po autonehode: Náhla operácia

BRATISLAVA / Ministra práce, sociálnych vecí a rodiny SR Jána Richtera v utorok vo večerných hodinách operovali v ružinovskej nemocnici, kde je hospitalizovaný po autonehode. Zákrok si vyžiadalo zranenie jeho chrbtice. Oficiálne informácie hovoria o tom, že operácia sa mala podariť a minister je pri vedomí...

Stav stabilizovaný

Ako informovala Petra Stano Maťašovská, hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB), pod ktorú patrí aj tá v Ružinove, operácia mala štandardný priebeh. "Pacientov stav je uspokojivý, je stabilizovaný a pri vedomí," uviedla hovorkyňa. "Už je problém udržať ho, aby sa nám nestaval na nohy. Ešte nejakú dobu bude musieť vydržať v pokoji a kľude, ale už to nebude dlho," komentovala stav ministra aj šéfka rezortu zdravotníctva Zuzana Zvolenská.

Dodala, že aj vodič auta, člen Úradu na ochranu ústavných činiteľov, je stabilizovaný, pri vedomí a tiež sa zotavuje zo zranení. Obaja muži zostávajú naďalej na ARO v Nemocnici Ružinov, v Univerzitnej nemocnici Bratislava.

Bol minister pripútaný?

Podľa našich informácií ministra v Nitre niečo zdržalo, preto sa do Bratislavy ponáhľal. V prípade akýchkoľvek problémov súkromného charakteru však podľa svojho hovorcu bol minister Richter vždy na telefóne a k dispozícii. Keď ministri cestujú, je všeobecne známe, že na zadnom sedadle pracujú.

O ministrovi sa však pošuškávalo, že nie je jedným z tých, ktorí by sa na zadnom sedadle pripútavali. Zisťujeme ďalšie podrobnosti a informáciu sa snažíme overiť.

Takto sa to stalo

Nehoda sa stala na rýchlostnej ceste R1 neďaleko obce Pata. Podľa našich informácií sa zaobišla bez obetí na životoch.

Vládne auto smerovalo od Nitry do Bratislavy a vyletelo z cesty. S najväčšou pravdepodobnosťou dostalo šmyk. Očití svedkovia tvrdia, že videli vystrelené airbagy. VIAC TU.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy