Polojasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Pozor, do Bratislavy idú papaláši. Pripravte sa na zdržanie
Zdielať na

Pozor, do Bratislavy idú papaláši. Pripravte sa na zdržanie

BRATISLAVA / So zdržaniami musia počítať tí, ktorí sa chystajú letieť z bratislavského letiska v dňoch konania prezidentského summitu 12. a 13 júna. Summit si totiž vyžiada zvýšené bezpečnostné opatrenia aj na letisku.

Ešte také nebolo...

"Tie môžu svojim rozsahom krátkodobo ovplyvniť prístup cestujúcej verejnosti na letisko. Preto žiadame všetkých pasažierov, ktorí plánujú letieť počas uvedených dní, aby si pripravili dostatočnú časovú rezervu tak na samotný príchod, ako aj na vybavenie potrebných formalít," povedal hovorca Letiska M. R. Štefánika Karol Farkašovský.

Na bratislavské letisko priletí podľa informácií kancelárie prezidenta 13 delegácií, štyri pôjdu cez rakúsky Schwechat a maďarský a rakúsky prezident pricestujú do Bratislavy autom.

30 kuchárov a luxus Kempinski

Dvadsiatka prezidentov bude ubytovaná v Kempinski Hotel River Park. Okrem nich tu budú ubytované aj manželky prezidentov.

"Veľmi si vážime, že sme opätovne súčasťou takého významného podujatia ako je stredoeurópsky summit prezidentov. Teší nás, že ďalší z hotelov Kempinski, tento raz Kempinski Hotel River Park, sa stáva centrom diania nielen kultúrneho, ale aj politického," povedal predseda predstavenstva Best Hotel Properties Branislav Babík. Celkovo bude počas prezidentského summitu pracovať v kuchyni približne tridsiatka kuchárov.

Idú papaláši, miznú výtlky

Najväčšia protokolárna akcia v histórii samostatnosti Slovenska sa začína 12. júna večerným slávnostným koncertom v bratislavskej Redute, pred ktorým vystúpi stály predseda Európskej rady Herman Van Rompuy s prejavom o spolupráci Únie so susednými štátmi a o budúcnosti EÚ. Účasť na Slovakia

Summit 2013 potvrdilo 19 pozvaných hostí - prezidenti Rakúska, Rumunska, Čiernej Hory, Estónska, Macedónska, Litvy, Chorvátska, Ukrajiny, Poľska, Lotyšska, Bulharska, Moldavska, Maďarska, Srbska, Albánska, Slovinska, Česka, predseda Predsedníctva Bosny a Hercegoviny a predstaviteľka Kosova Atifete Jahjaga.

Účasť potvrdilo aj 13 manželiek hláv štátov. A práve kvôli tejto akcii miznú v Bratislave výtlky. POZRITE SI REPORTÁŽ.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Letisko_Bratislava_lietadlo

isifa.com - ilustračné foto

Súvisiace články

Najčítanejšie správy